Ugeplan for Folketinget 8. april - 14. april 2024 (Uge 15)

Endelig ugeplan
5. april 2024 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 12 om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen og F 25 om initiativer, der skal sikre børn en tryg hverdag i folkeskolen.
2. behandling af forslag til lov om ændring af kriminallov for Grønland og retsplejelov for Grønland. (Initiativer mod digitale krænkelser, herunder forbud mod grooming, sidestilling af samleje med barn med voldtægt, tilsnigelse af samleje, religiøse lederes udnyttelse af religiøs afhængighed med henblik på at skaffe sig samleje m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om undersøgelse af beslutningen om hjemsendelse af ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste. (Udvidelse af undersøgelsen). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tjenestemænd. (Ændring af rigsadvokatens ansættelsesvilkår). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om anvendelse af kropskameraer i politiet og deling af optagelser med offentligheden. (Af Steffen Larsen (LA) m.fl.)
Forespørgsel til justitsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om beskyttelsen af stalkingofre.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om udbygning af Øresundsmotorvejen. (Af transportministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om billigere kollektiv transport for alle unge under 26 år. (Af Sofie Lippert (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at flytte ansvaret for handicapområdet væk fra kommunerne. (Af Mette Thiesen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ophør af sociale ydelser under afsoning af en foranstaltningsdom eller varetægtsfængsling i retspsykiatrien. (Af Betina Kastbjerg (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ophavsret og lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet. (Modernisering af regler om aftaleindgåelse m.v. og fastsættelse af nærmere regler om eksaminer, prøver og bedømmelser). (Af kulturministeren)
1. behandling af forslag til lov om forsøgsordning for frie bymidter. (Af ministeren for byer og landdistrikter)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fjerne civilregistrering fra folkekirkens regi. (Af Katrine Daugaard (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Ændring af reglerne om hastesikring og udlevering af oplysninger om teletrafik, reglerne om genoptagelse af straffesager m.v.). (Af justitsministeren)
Forhandling om zldreministerens redegørelse om ældreområdet 2024.
Forhandling om udenrigsministerens redegørelse om udvalgte internationale organisationer (OSCE, Europarådet og Østersørådet).
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Øget fleksibilitet for ophold efter fast track-ordningens korttidsspor, udvidelse af jobskiftereglen og ændring af kravet om dansk bankkonto). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
Forespørgsel F 26 til statsministeren af Flemming Møller Mortensen (S), Louise Elholm (V), Karsten Hønge (SF), Carsten Bach (LA), Nanna W. Gotfredsen (M), Kenneth Fredslund Petersen (DD), Tina Cartey Hansen (KF), Jette Gottlieb (EL), Christian Friis Bach (RV), Alex Ahrendtsen (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP) og Barbara Gaardlykke Apol (JF) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Ventes foretaget fredag den 19. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 25. april 2024].
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Ventes foretaget torsdag den 25. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 30. april 2024].
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 26. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 30. april 2024].
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Ventes foretaget tirsdag den 30. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024].
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Ventes foretaget onsdag den 22. maj 2024.
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.