L 7 Forslag til lov om gennemførelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Kongeriget Danmark og Den Demokratiske Folkerepublik Algeriet.

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-10-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 10-10-2023
Betænkning afgivet 15-11-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 21-11-2023
3. behandlet, vedtaget 23-11-2023
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til formål at indhente Folketingets samtykke til, at regeringen indgår en dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Kongeriget Danmark og Den Demokratiske Folkerepublik Algeriet.

Dobbeltbeskatningsoverenskomsten har det overordnede formål at eliminere dobbeltbeskatning uden at skabe muligheder for dobbelt ikkebeskatning eller nedsat beskatning gennem skatteunddragelse eller skatteomgåelse. Overenskomsten indeholder nærmere regler for, hvornår Danmark og Den Demokratiske Folkerepublik Algeriet kan beskatte indkomst, som en person eller et selskab, der er hjemmehørende i den ene stat, modtager fra den anden stat, og hvordan der skal lempes for dobbeltbeskatning.

Ud over regler vedrørende undgåelse af dobbeltbeskatning indeholder overenskomsten også regler, der skal forsøge at hindre international skatteunddragelse og -omgåelse, og procedurer for et udvidet samarbejde mellem landenes skattemyndigheder.

Overenskomsten blev undertegnet den 30. september 2021 i København.

Det foreslås, at skatteministeren fastsætter tidspunktet for lovens ikrafttræden. Efter dobbeltbeskatningsoverenskomstens regler vil overenskomsten træde i kraft på tidspunktet for udveksling af ratifikationsinstrumenter.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (S, V, SF, M, DD, LA, KF, EL, RV, DF, ALT og UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 1 (Theresa Scavenius (UFG)).