L 60 Forslag til lov om håndhævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning om et indre marked for digitale tjenester.

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-10-2023
1. behandlet / henvist til udvalg 17-11-2023
Betænkning afgivet 07-12-2023
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-12-2023
3. behandlet, vedtaget 14-12-2023
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Lovforslaget skal supplere forordningen om digitale tjenester for at sikre et effektivt tilsyn med og håndhævelse af forordningen i Danmark.

Formålet med forordningen er at skabe et velfungerende indre marked for digitale tjenester, hvor fundamentale rettigheder, herunder ytringsfriheden, beskyttes. Forordningen indeholder bl.a. regler om anmeldelser, tydelighed om onlinemarkedsføring, udformning af tjenesternes vilkår og om beskyttelse af mindreårige online.

For at sikre et passende tilsyn med og håndhævelse af forordningen skal medlemsstaterne senest den 17. februar 2024 udpege en eller flere kompetente myndigheder, som skal føre tilsyn med forordningens overholdelse. Forordningen forpligter endvidere medlemsstaterne til at fastsætte regler om sanktioner for overtrædelse af forordningen.

Med forslaget foreslås det, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udpeges som kompetent myndighed og koordinator for digitale tjenester.

Lovforslaget indeholder derudover supplerende bestemmelser om kompetente myndigheders undersøgelses- og håndhævelsesbeføjelser og om modtagne klager m.v.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 109 (S, V, SF, M, DD, LA, KF, EL, RV, DF, ALT, NB og UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.