L 120 Forslag til lov om ændring af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, lov om produkter og markedsovervågning, elsikkerhedsloven og lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester.

(Indskrænkning af anvendelsesperioden for fyrværkeri, ændring af sanktioner og kontrolbeføjelser m.v. på Sikkerhedsstyrelsens område og ændring af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed m.v.).

Af: Erhvervsminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2023-24
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-02-2024
1. behandlet / henvist til udvalg 14-03-2024
Sat på dagsorden til 2. behandling 16-05-2024
Sat på dagsorden til 3. behandling 21-05-2024
Ministerområde:
Erhvervsministeriet
Resumé:
Lovforslaget har bl.a. til formål at indskrænke den periode, hvor fyrværkeri må anvendes, til den 31. december og 1. januar.

Produktloven foreslås justeret, så forbrugere i Danmark trygt og sikkert kan købe og anvende produkter. Erhvervsdrivende, der ikke overholder reglerne, sanktioneres. De erhvervsdrivende, der overholder reglerne og bidrager til produktsikkerheden, skal i højere grad imødekommes.

I elsikkerhedsloven lægges der bl.a. op til at omdanne Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed, så det på en mere smidig måde kan yde rådgivning og faglig sparring om specifikke emner og konkrete sikkerhedstekniske spørgsmål.

Endelig foreslås mindre ændringer af tilgængelighedsloven for at sikre, at den danske implementering af tilgængelighedsdirektivet er korrekt.