L 119 B Forslag til lov om ændring af momsloven.

(Særordningen for små virksomheder på momsområdet, justering af momsreglerne om leveringssted for visse virtuelt leverede ydelser, ophævelse af særlig momsregel ved el- og gashandel og betalingsfrist for køb og indførsel af visse køretøjer m.v.).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-04-2024
3. behandlet, vedtaget 04-04-2024
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget vedrører særordningen for små virksomheder på momsområdet, justering af momsreglerne om leveringssted for visse virtuelt leverede ydelser, ophævelse af særlig momsregel ved el- og gashandel og betalingsfrist for køb og indførsel af visse køretøjer.

Med lovforslaget foreslås at gennemføre vedtagne EU-regler, der har til formål at lette byrderne for små virksomheder og styrke konkurrencen på momsområdet. Det foreslås at udvide adgangen til momsfritagelse og forenklinger for små virksomheder, så der skabes lige vilkår for alle virksomheder i EU. Endvidere foreslås at gennemføre vedtagne EU-regler, der, i lyset af at det er blevet mere udbredt at streame eller på anden måde virtuelt deltage i arrangementer inden for bl.a. kultur og underholdning, sikrer, at disse arrangementer momsbelægges i forbrugslandet.

Det foreslås, at loven skal træde i kraft den 1. juli 2024, bortset fra visse dele af loven, der skal træde i kraft den 1. januar 2025.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 109 (S, V, SF, LA, DD, M, KF, EL, RV, DF, ALT og UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.