L 119 A Forslag til lov om ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter.

(Afgiftsforhøjelser på nikotinprodukter og røgfri tobak og justering af overgangsregler ved afgiftsforhøjelser på røgfri tobak, nikotinprodukter og nikotinholdige væsker).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-04-2024
3. behandlet, vedtaget 04-04-2024
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Der foreslås med lovforslaget afgiftsforhøjelser på nikotinprodukter og røgfri tobak samt justering af overgangsregler ved afgiftsforhøjelser på røgfri tobak, nikotinprodukter og nikotinholdige væsker.

Med aftale om en forebyggelsesplan målrettet børn og unge – tobak, nikotin og alkohol indgået den 14. november 2023 er regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Det Konservative Folkeparti og Alternativet enige om bl.a. at forhøje afgifterne på nikotinprodukter og røgfri tobak med henblik på at begrænse disse produkters tilgængelighed for børn og unge, som er de primære forbrugere af disse produkter. Afgiftsforhøjelsen foreslås gennemført med lovforslaget.

Det foreslås, at loven skal træde i kraft den 1. juni 2024.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, V, SF, DD, M, KF, EL, RV, ALT og UFG), imod stemte 14 (LA, DF og Lars Boje Mathiesen (UFG)), hverken for eller imod stemte 0.