L 88 Forslag til lov om ændring af lov om husdyrbrug og anvendelse af gødning m.v.

(Bemyndigelse til at fastsætte regler om teknologier til husdyrproduktion og samlet godkendelse eller tilladelse af husdyrbrug).

Af: Miljøminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 4

Ifølge § 16 c stk. 2 kan miljøministeren ”fastsætte regler om, at kommunalbestyrelsen i særlige tilfælde kan undtage husdyrbrug fra samlet godkendelse eller tilladelse efter stk. 1.” I bemærkninger til lovforslaget står der i afsnit 2.1.3., at ”Det forudsættes, at dispensationsadgangen som fastsættes i medfør af bemyndigelsen i stk. 2, vil have et snævert anvendelsesområde, som udelukkende omfatter grænsetilfælde, som efter de konkrete omstændigheder rammes atypisk hårdt i forbindelse med en ansøgning om tilladelse til fremtidig udvidelse. Det kunne også være i tilfælde af mindre udvidelser som indeholder miljøforbedrende foranstaltninger.” Vil ministeren i forlængelse heraf besvare følgende spørgsmål? - Vil ministeren redegøre for, hvilke typer af udvidelser, der kan indgå under definitionen ”mindre udvidelser”, og hvilke der ikke kan? Herunder om en udvidelse af antallet af stipladser kan falde ind under definitionen af ”mindre udvidelser”? - Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med ”grænsetilfælde”, og give eksempler på, hvad der kan falde ind under definitionen ”grænsetilfælde”, og hvad der ikke kan? - Vil ministeren redegøre for, hvad der menes med, at en producent ”rammes atypisk hårdt”, og give eksempler på, hvad der kan falde ind under definitionen ”at rammes atypisk hårdt”, og hvad der ikke kan?
Dato: 18-12-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: dyr og dyrevelfærd
Dokumentdato: 15-01-2024
Modtaget: 15-01-2024
Omdelt: 15-01-2024

L 88 - svar på spm. 4 om, hvilke typer af udvidelser der kan indgå under definitionen ”mindre udvidelser”, og hvilke der ikke kan

MOF L 88 - Svar på spm. 4 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 18-12-2023
Modtaget: 18-12-2023
Omdelt: 18-12-2023

Spm. om, hvilke typer af udvidelser der kan indgå under definitionen ”mindre udvidelser”, og hvilke der ikke kan

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version