L 157 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og integrationsloven.

(Ny opholdsordning for medfølgende familie til hjemvendende udlandsdanskere med visse beskæftigelsesmæssige kvalifikationer, justering af sprogkravet og halvering af den økonomiske sikkerhedsstillelse i ægtefællesammenføringssager, etablering af en lukket opgavebank for danskprøver m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2023-24
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Spørgsmål 6

Vil ministeren i forbindelse med lovforslaget bekræfte, at en kriminel udlænding, der er sigtet, tiltalt eller dømt i en sag om bødestraf for spritkørsel, narkokørsel, overtrædelse af straffeloven, knivloven, våbenloven, lov om euforiserende stoffer eller ordensbekendtgørelsen med lovforslagets gennemførelse stadig vil have ret til tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse og ægtefællesammenføring? Vil ministeren på baggrund heraf tilkendegive om ministeren finder det rimeligt, at en udlænding, der har fået en bøde af Midt- og Vestsjællands Politi for at gå rundt med kniv i Holbæk og for at køre narkokørsel i Ahlgade, allerede dagen efter, uden karenstid, kan opnå ægtefællesammenføring og tidsubegrænset opholdstilladelse i Udlændingestyrelsen?
Dato: 17-04-2024
Status: Ikke besvaret
Emne: familiesammenføring
Dokumentdato: 17-04-2024
Modtaget: 17-04-2024
Omdelt: 17-04-2024

MFU spm. om ministeren i forbindelse med lovforslaget vil bekræfte, at en kriminel udlænding, der er sigtet, tiltalt eller dømt i en sag om bødestraf for spritkørsel, narkokørsel, overtrædelse af straffeloven, knivloven, våbenloven, lov om euforiserende stoffer eller ordensbekendtgørelsen med lovforslagets gennemførelse stadig vil have ret til tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse og ægtefællesammenføring?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version