L 157 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og integrationsloven.

(Ny opholdsordning for medfølgende familie til hjemvendende udlandsdanskere med visse beskæftigelsesmæssige kvalifikationer, justering af sprogkravet og halvering af den økonomiske sikkerhedsstillelse i ægtefællesammenføringssager, etablering af en lukket opgavebank for danskprøver m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2023-24
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Spørgsmål 1

Vil ministeren til lovforslagets § 1, nr. 11, redegøre for, om det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, tillige at udelukke opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 1, litra a-d, samt nr. 2-3, hvis den herboende person er sigtet eller tiltalt for en lovovertrædelse, der kan medføre straf som nævnt i udlændingelovens § 9, stk. 15, nr. 1 og 2 eller udlændingelovens §§ 11 a og 11 b? Vil ministeren i bekræftende fald redegøre specifikt for, hvilke konkrete internationale forpligtelser, der er til hinder for de enkelte bestemmelser, samt yde teknisk bistand til et ændringsforslag om, at enhver sammenføring forbydes, når den herboende udlænding er sigtet eller tiltalt for en lovovertrædelse?
Dato: 17-04-2024
Status: Ikke besvaret
Emne: familiesammenføring
Dokumentdato: 17-04-2024
Modtaget: 17-04-2024
Omdelt: 17-04-2024

MFU spm. om ministeren til lovforslagets § 1, nr. 11, vil redegøre for, om det vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, tillige at udelukke opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 1, litra a-d, samt nr. 2-3, hvis den herboende person er sigtet eller tiltalt for en lovovertrædelse, der kan medføre straf som nævnt i udlændingelovens § 9, stk. 15, nr. 1 og 2 eller udlændingelovens §§ 11 a og 11 b?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version