Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 86

Kan ministeren bekræfte, at det eneste, der indtil videre er aftalt i Tyskland om behandling af asylansøgninger i tredjelande er, at den tyske regering ”vil derfor undersøge, om det undtagelsesvis er muligt at fastsætte beskyttelsesstatus i tredjelande i overensstemmelse med Genève-flygtningekonventionen og den europæiske menneskerettighedskonvention” jf. side 137-139 i det tyske regeringsgrundlag »Mehr Fortschritt wagen« fra 2021, og at ”Forbundsregeringen vil undersøge, om fastlæggelsen af beskyttelsesstatus for flygtninge også kan finde sted i transit eller tredjelande i fremtiden i overensstemmelse med Genève-flygtningekonventionen og den europæiske menneskerettighedskonvention”, jf. den tyske immigrationsaftale fra den 6. november 2023 (https://www.bundesregierung.de/breg-de/suche/besprechung-des-bundeskanzlers-mit-den-regierungschefinnen-und-regierungschefs-der-laender-am-6-november-2023-in-berlin-2235222). Kan ministeren i forlængelse heraf bekræfte, at den tyske formulering ikke siger noget om, at asylansøgere skal sendes til et tredjeland og få behandlet deres asylansøgning efter ankomst til Tyskland, og at der ikke står noget om, at selve asylopholdet skal gives i et tredjeland? Kan ministeren på den baggrund bekræfte, at de tyske planer er væsentlig anderledes end den danske Rwanda-model?
Dato: 23-11-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: flygtninge og asylansøgere
Dokumentdato: 08-12-2023
Modtaget: 08-12-2023
Omdelt: 08-12-2023

UUI alm. del - svar på spm. 86 om ministeren kan bekræfte, at det eneste, der indtil videre er aftalt i Tyskland om behandling af asylansøgninger i tredjelande er, at den tyske regering ”vil derfor undersøge, om det undtagelsesvis er muligt at fastsætte beskyttelsesstatus i tredjelande i overensstemmelse med Genève-flygtningekonventionen og den europæiske menneskerettighedskonvention”

UUI alm. del - svar på spørgsmål 86 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 23-11-2023
Modtaget: 23-11-2023
Omdelt: 23-11-2023

Spm. om ministeren kan bekræfte, at det eneste, der indtil videre er aftalt i Tyskland om behandling af asylansøgninger i tredjelande er, at den tyske regering ”vil derfor undersøge, om det undtagelsesvis er muligt at fastsætte beskyttelsesstatus i tredjelande i overensstemmelse med Genève-flygtningekonventionen og den europæiske menneskerettighedskonvention”

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version