Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 317

Vil ministeren i forlængelse af UUI alm. del - svar på spørgsmål nr. 213 og med eventuelt ved fra relevante myndigheder, redegøre for, om Anklagemyndighedens faglige netværk på udlændingeområdet har drøftet den omtalte afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) af 10. april 2006 i sag 14474/03 (Cömert v. Denmark), hvor EMD bl.a. afviste sagen med henvisning til, at klageren ved sine handlinger i væsentlig grad havde skadet sit familieliv, og om dommen bør inkorporeres i Rigsadvokatmeddelelsen om udvisning, således at landets anklagere – ifm. proportionalitetsafvejningen ved påstanden om udvisning i straffesager om udlændinges forbrydelser i familielivet – fremover henviser specifikt til, at tiltalte ved gerningshandlingerne i væsentlig grad har skadet familielivet således at der kommer øget fokus på, at retten til familieliv med ofre i en straffesag bør vige for ofrenes ret til at leve i sikkerhed for forbrydelser i familielivet?
Dato: 18-03-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: EU, flygtninge og asylansøgere
Dokumentdato: 17-04-2024
Modtaget: 17-04-2024
Omdelt: 17-04-2024

UUI alm. del - svar på MFU spm. 317 om vil redegøre for, om Anklagemyndighedens faglige netværk på udlændingeområdet har drøftet den omtalte afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) af 10. april 2006 i sag 14474/03 (Cömert v. Denmark), hvor EMD bl.a. afviste sagen med henvisning til, at klageren ved sine handlinger i væsentlig grad havde skadet sit familieliv, og om dommen bør inkorporeres i Rigsadvokatmeddelelsen om udvisning, således at landets anklagere – ifm. proportionalitetsafvejningen ved påstanden om udvisning i straffesager om udlændinges forbrydelser i familielivet – fremover henviser specifikt til, at tiltalte ved gerningshandlingerne i væsentlig grad har skadet familielivet således at der kommer øget fokus på, at retten til familieliv med ofre i en straffesag bør vige for ofrenes ret til at leve i sikkerhed for forbrydelser i familielivet?

Besvarelse af spørgsmål nr. 317 (Alm. del) fra Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg (pdf-version)
Html-version
Spørgsmål nr. 124 (Alm. del) IFU (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 18-03-2024
Modtaget: 18-03-2024
Omdelt: 18-03-2024

MFU spm. om vil redegøre for, om Anklagemyndighedens faglige netværk på udlændingeområdet har drøftet den omtalte afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) af 10. april 2006 i sag 14474/03 (Cömert v. Denmark), hvor EMD bl.a. afviste sagen med henvisning til, at klageren ved sine handlinger i væsentlig grad havde skadet sit familieliv, og om dommen bør inkorporeres i Rigsadvokatmeddelelsen om udvisning, således at landets anklagere – ifm. proportionalitetsafvejningen ved påstanden om udvisning i straffesager om udlændinges forbrydelser i familielivet – fremover henviser specifikt til, at tiltalte ved gerningshandlingerne i væsentlig grad har skadet familielivet således at der kommer øget fokus på, at retten til familieliv med ofre i en straffesag bør vige for ofrenes ret til at leve i sikkerhed for forbrydelser i familielivet?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version