Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 208

Vil ministeren i forlængelse af sit svar af 7. februar 2024 på UUI alm. del - MFU spm. 136 redegøre nærmere for den voldsomme stigning i antallet af dispensationer for kravene til tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, der ses i 2023, og vil ministeren på baggrund heraf redegøre for i hvilket omfang Udlændingestyrelsen indhenter speciallægeerklæringer fra relevante speciallæger inden for f.eks. psykiatri, neurologi/neurokirurgi og reumatologi til at supplere og specificere de mere generelle erklæringer fra egen læge, der typisk alene har speciale i almen medicin, og i hvilket omfang Udlændingestyrelsen inddrager Tilsyn og Rådgivning i Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. embedslægen) eller Retslægerådet i spørgsmål om, hvorvidt f.eks. sprogindlæring eller beskæftigelse er helt udelukket og også fremadrettet vil være udelukket på grund af den pågældende ansøgers specifikke handicap?
Dato: 12-02-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: ophold og visum
Dokumentdato: 05-03-2024
Modtaget: 05-03-2024
Omdelt: 05-03-2024

UUI alm. del - svar på MFU spm. 208 om ministeren i forlængelse af sit svar af 7. februar 2024 på UUI alm. del - MFU spm. 136 vil redegøre nærmere for den voldsomme stigning i antallet af dispensationer for kravene til tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, der ses i 2023, og vil ministeren på baggrund heraf redegøre for i hvilket omfang Udlændingestyrelsen indhenter speciallægeerklæringer fra relevante speciallæger inden for f.eks. psykiatri, neurologi/neurokirurgi og reumatologi til at supplere og specificere de mere generelle erklæringer fra egen læge, der typisk alene har speciale i almen medicin, og i hvilket omfang Udlændingestyrelsen inddrager Tilsyn og Rådgivning i Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. embedslægen) eller Retslægerådet i spørgsmål om, hvorvidt f.eks. sprogindlæring eller beskæftigelse er helt udelukket og også fremadrettet vil være udelukket på grund af den pågældende ansøgers specifikke handicap?

UUI alm. del - svar på spørgsmål 208 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 12-02-2024
Modtaget: 12-02-2024
Omdelt: 12-02-2024

MFU spm. om ministeren i forlængelse af sit svar af 7. februar 2024 på UUI alm. del - MFU spm. 136 vil redegøre nærmere for den voldsomme stigning i antallet af dispensationer for kravene til tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse, der ses i 2023, og vil ministeren på baggrund heraf redegøre for i hvilket omfang Udlændingestyrelsen indhenter speciallægeerklæringer fra relevante speciallæger inden for f.eks. psykiatri, neurologi/neurokirurgi og reumatologi til at supplere og specificere de mere generelle erklæringer fra egen læge, der typisk alene har speciale i almen medicin, og i hvilket omfang Udlændingestyrelsen inddrager Tilsyn og Rådgivning i Styrelsen for Patientsikkerhed (tidl. embedslægen) eller Retslægerådet i spørgsmål om, hvorvidt f.eks. sprogindlæring eller beskæftigelse er helt udelukket og også fremadrettet vil være udelukket på grund af den pågældende ansøgers specifikke handicap?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version