Udlændinge- og Integrationsudvalget (UUI) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 100

Vil ministeren – i forlængelse af sin orientering til udvalget i UUI alm. del - bilag 32, hvoraf det fremgår, at ministeren har bedt sit embedsværk om at undersøge mulighederne for snarest muligt at fremsætte et lovforslag, der kan imødegå problemstillingen om meddelelse af tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse til kriminalitetssigtede udlændinge – tilkendegive, om ministeren i samme ombæring vil justere udlændingeloven således, at ”trappestigemodellen” for kriminelle afskaffes, samt at karensordningen og typerne af forfalden gæld fra cirkulæreskrivelse om naturalisation adopteres, således at misligholdt forfalden gæld til bøder fra politiet tillige medfører udelukkelse for udlændinge fra at opnå tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse efter udlændingelovens regler, som det er tilfældet ved ansøgning om dansk indfødsret?
Dato: 30-11-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: udvisning og repatriering
Dokumentdato: 20-12-2023
Modtaget: 20-12-2023
Omdelt: 20-12-2023

UUI alm. del - svar på MFU spm. 100 om ministeren vil tilkendegive, om ministeren vil justere udlændingeloven således, at ”trappestigemodellen” for kriminelle afskaffes, samt at karensordningen og typerne af forfalden gæld fra cirkulæreskrivelse om naturalisation adopteres, således at misligholdt forfalden gæld til bøder fra politiet tillige medfører udelukkelse for udlændinge fra at opnå tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse efter udlændingelovens regler, som det er tilfældet ved ansøgning om dansk indfødsret?

UUI alm. del - svar på spørgsmål 100 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 30-11-2023
Modtaget: 30-11-2023
Omdelt: 30-11-2023

MFU spm. om ministeren vil tilkendegive, om ministeren vil justere udlændingeloven således, at ”trappestigemodellen” for kriminelle afskaffes, samt at karensordningen og typerne af forfalden gæld fra cirkulæreskrivelse om naturalisation adopteres, således at misligholdt forfalden gæld til bøder fra politiet tillige medfører udelukkelse for udlændinge fra at opnå tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse efter udlændingelovens regler, som det er tilfældet ved ansøgning om dansk indfødsret?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version