Indfødsretsudvalget (IFU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 91

Vil ministeren i forlængelse af IFU alm. del - svar på spm. 58, hvoraf det fremgår, at det følger af FN’s konvention af 1961 om begrænsning af statsløshed (statsløsekonventionen), at statsløse kan udelukkes fra at få dansk indfødsret i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser, såfremt de er fundet skyldig i nogen forbrydelse mod statens sikkerhed eller er blevet idømt fængselsstraf på 5 år eller derover for en strafbar handling, og at regeringen vil gennemføre en strafreform, der bl.a. skærper straffen for alvorlig personfarlig kriminalitet, herunder vold og voldtægt, og at regeringen ikke har taget stilling til, hvad straffen fremover bør være for de pågældende forbrydelser, oplyse, om regeringen vil gøre brug af statsløsekonventionens mulighed for at udelukke kriminelle statsløse fra at få dansk indfødsret, når de er idømt fængselsstraf på 5 år eller derover for en strafbar handling, eller om det er forkert, at regeringen vil “gå til kanten” af konventionerne ift. kriminelle udlændinges indfødsret? Vil ministeren endvidere tilkendegive, om regeringen er tilhænger eller modstander af, at der indføres en mindstestraf på 5 års fængsel for overfaldsvoldtægt, voksen voldtægt af et barn, vold med døden til følge, knivvold, besiddelse af pistol og riffel samt enhver strafskærpende dom efter straffelovens §§ 81 a-c? (bandeparagraffen)
Dato: 22-01-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: indfødsrets og naturalisering
Dokumentdato: 02-02-2024
Modtaget: 02-02-2024
Omdelt: 02-02-2024

IFU alm. del - svar på spm. 91 om, at statsløse kan udelukkes fra at få dansk indfødsret i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser m.v.

IFU alm del- svar på spm. 37 (pdf-version)
Html-version
IFU alm. del - svar på spm. 58 (pdf-version)
Html-version
IFU alm. del - svar på spørgmål 91 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 22-01-2024
Modtaget: 22-01-2024
Omdelt: 22-01-2024

Spm. om, at statsløse kan udelukkes fra at få dansk indfødsret i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version