L 204 Forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, lov om tobaksvarer m.v., lov om elektroniske cigaretter m.v. og forskellige andre love.

(Ændring af journalføringsreglerne, reaktionsmulighed ved manglende betaling af registreringsgebyr på tatoveringsområdet og supplerende bestemmelser i tilknytning til markedsovervågningsforordningen samt lovtekniske ændringer i psykiatriloven og strålebeskyttelsesloven).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Udvalg: Sundhedsudvalget
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-03-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 16-04-2021
Betænkning afgivet 18-05-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 25-05-2021
3. behandlet, vedtaget 01-06-2021
Ministerområde:
Sundhedsministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at foretage en række ændringer på flere områder inden for sundhedslovgivningen.

Lovforslaget indeholder bl.a. forslag om følgende:

Ændring af journalføringsreglerne, som skal understøtte korrekt og rettidig journalføring i sundhedsvæsenet, mere fleksible rammer for overtagelse af patientjournaler på tværs af faggrupper inden for tandbehandlingsområdet samt muligheden for at få adgang til patientjournaler, når klinikker m.v. lukker og journalerne ikke efter reglerne overdrages til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Oprettelse af en ordning, der gør det muligt at fratage en tatovørs ret til at tatovere i erhvervsmæssigt øjemed, hvis den pågældende tatovør ikke opretholder sin registrering eller betaler gebyr i henhold til registrerings- og tilsynsordningen i tatoveringsloven.

Beføjelser til kontrol af produkter omfattet af lov om tobaksvarer m.v. og lov om elektroniske cigaretter m.v., der giver Sikkerhedsstyrelsen hjemmel til kontrol under skjult identitet og til at få blokeret adgang til onlinegrænseflader, der sælger farlige og ulovlige produkter.

Tilsynshjemmel hos Sikkerhedsstyrelsen i forhold til markedsføringsforbuddet af elektroniske cigaretter, genopfyldningsbeholdere og smagsstoffer til brug i elektroniske cigaretter.

Lovtekniske ændringer i psykiatriloven og strålebeskyttelsesloven.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2021.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 97 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, KD, Inger Støjberg (UFG), Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.