L 48 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, kildeskatteloven, skatteindberetningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Implementering af skatteundgåelsesdirektivets minimumskrav til medlemsstaternes CFC-regler, justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet

Spørgsmål 15

Kan ministeren bekræfte, at substanstest efter ATAD-direktivet ikke medfører en sammenhæng mellem de omkostninger, der er forbundet ved at etablere den fornødne aktivitet for at leve op til substanstesten og dermed blive fritaget for CFC beskatningen, set i forhold til den skattebesparelse, der kan opnås ved at foretage en grænseoverskridende flytning af ejerskabet til den immaterielle rettighed? Kan ministeren endvidere bekræfte, at virksomheder for relativt beskedne omkostninger potentielt har mulighed for at opnå store skattebesparelser på afkastet af værdifulde immaterielle rettigheder?
Dato: 19-11-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter
Dokumentdato: 11-12-2019
Modtaget: 11-12-2019
Omdelt: 11-12-2019

L 48 - svar på spm. 15 om substanstest efter ATAD-direktivet og sammenhængen med de omkostninger, der er forbundet med at etablere den fornødne aktivitet, der kræves for at leve op til substanstesten m.v., fra skatteministeren

SAU L 48 - svar på spm. 15 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 19-11-2019
Modtaget: 19-11-2019
Omdelt: 19-11-2019

Spm. om substanstest efter ATAD-direktivet og sammenhængen med de omkostninger, der er forbundet med at etablere den fornødne aktivitet, der kræves for at leve op til substanstesten m.v., til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version