L 151 C Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Ændring af fast track-ordningen og certificeringsbetingelserne, ændring af reglerne om indgivelse af ansøgning om opholdstilladelse, forenkling af reglerne for forskere, ph.d.-studerende og etableringskortet, mere enkel ordning for autorisationsophold for læger og tandlæger, ny ordning for autorisationsophold for sygeplejersker og hjælp til arbejdsgivere m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Udlændinge- og Integrationsudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 25-04-2019
3. behandlet, vedtaget 30-04-2019
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
Lovforslaget implementerer en del af regeringens udspil »Styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft« af 3. oktober 2018, for så vidt angår udlændingeloven.

Forslaget omfatter bl.a. en ændring af fast track-ordningen. Fast track-ordningen giver certificerede virksomheder en hurtigere adgang til at hente udenlandske medarbejdere med særlige kvalifikationer til Danmark. Regeringen ønsker at afkorte karantæneperioden fra 2 til 1 år, så virksomheder ikke bliver udelukket fra fast track-ordningen på grund af mindre forseelser.

Forslaget indeholder derudover en række regelforenklinger. Det drejer sig bl.a. om reglerne for forskere og ph.d.-studerende, autorisationsophold for udenlandske læger og tandlæger, og en mere enkel ordning for autorisationsophold for læger og tandlæger, samt en ny ordning for autorisationsophold for sygeplejersker.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 83 (S, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 22 (DF), hverken for eller imod stemte 0.