L 160 Forslag til lov om anvendelse af multilateral konvention til gennemførelse af tiltag i dobbeltbeskatningsoverenskomster til forhindring af skatteudhuling og overskudsflytning.

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 3

Det fremgår af bemærkningerne, at ”Konventionens artikel 17 vedrører korrektioner i forbindelse med »transfer pricing«, dvs. transaktioner mellem interesseforbundne parter. Det fastsættes i stk. 1, at hvis det ene land har foretaget en forhøjelse af fortjenesten ved transaktioner mellem interesseforbundne parter, skal det andet land foretage en modsvarende regulering (nedsættelse). Bestemmelsen har været en del af OECD-modeloverenskomsten siden 1977 og er almindeligt anvendt i Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster. Det er efter stk. 3 muligt at tage forbehold for at anvende artiklen på omfattede skatteaftaler, som allerede indeholder de pågældende bestemmelser. Parterne kan også tage forbehold, hvis det på anden mådes sikres, at de nævnte reguleringer vil finde sted. Det er ikke muligt for en part at tage forbehold for artiklen som helhed, selvom artiklens bestemmelser ikke betragtes som en minimumstandard. Den nævnte bestemmelse er som ovenfor anført almindeligt anvendt i Danmarks dobbeltbeskatningsoverenskomster, men den findes ikke i alle. Det foreslås, at Danmark tager forbehold efter stk. 3, litra a, således at kun de dobbeltbeskatningsoverenskomster (omfattede skatteaftaler), hvor en sådan bestemmelse ikke findes, eller hvor bestemmelsen er udformet anderledes, ændres i medfør af konventionens artikel I forhold til en dobbeltbeskatningsoverenskomst som den, der er redegjort for i afsnit 2.2.1 i lovforslagets almindelige bemærkninger, betyder dette, at overenskomstens artikel 9 (Forbundne foretagender) ændres i de tilfælde, hvor bestemmelsen ikke allerede findes.” Ministeren bedes redegøre for, hvilke konsekvenser dette får for den nuværende danske praksis vedrørende transfer pricing.
Dato: 06-03-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: selskabsskatter
Dokumentdato: 13-03-2019
Modtaget: 13-03-2019
Omdelt: 13-03-2019

L 160 - svar på spm. 3 om konsekvenser for den nuværende danske praksis vedrørende transfer pricing, fra skatteministeren

SAU L 160 spm. 3 - besvarelse (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 06-03-2019
Modtaget: 06-03-2019
Omdelt: 06-03-2019

Spm. om konsekvenser for den nuværende danske praksis vedrørende transfer pricing, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version