UGEPLAN FOR FOLKETINGET 21. maj - 27. maj 2018 (UGE 21)

Endelig ugeplan
18. maj 2018 Lovsekretariatet
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, lov om leje, lov om byfornyelse og udvikling af byer og lov om midlertidig regulering af boligforholdene. (Mere robuste andelsboligforeninger). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Sagsbehandlingsfrister for hjemviste sager, pligt til tydelig offentliggørelse af sagsbehandlingsfrister på kommunens hjemmeside og pligt til at behandle danmarkskortet over omgørelsesprocenter på et møde i kommunalbestyrelsen). (Af børne- og socialministeren)
Fortsættelse af 2. behandling af forslag til lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer. (Af ministeren for offentlig innovation)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven. (Midlertidig beskyttelsesstatus for visse udlændinge samt afvisning af realitetsbehandling af asylansøgninger, når ansøgeren har opnået beskyttelse i et andet EU-land m.v.) (Ophævelse af revisionsbestemmelse). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Organiseringen i Sundheds- og Ældreministeriet, oprettelse af Nationalt Genomcenter m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven og lov om kliniske forsøg med lægemidler. (Frit valg til genoptræning og gebyrlettelser for kliniske forsøg med lægemidler). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om godtgørelse til andenhåndseksponerede asbestofre (asbestloven). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov om social pension og lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v. (Tandpleje til voksne i privat praksis, tilskud, klageadgang m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service. (Forebyggelse af konkurser på hjemmehjælpsområdet). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn. (Styrket tilsyn på ældreområdet). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service. (Plejehjemsoversigten). (Af ældreministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, hvidvaskloven, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. og forskellige andre love. (Styrket indsats mod hvidvask m.v. i den finansielle sektor, indførelse af nye former for alternative investeringsfonde, ændringer af grænsen for prospektpligt, m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af byggeloven. (Henlæggelse af afgørelseskompetencer vedrørende brandmæssige forhold til § 60-selskaber, pristalsregulering af byggesagsgebyr m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Finansiering af almene boliger med lån ydet på grundlag af statsgaranterede obligationer). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love. (Konsekvensændringer af ydelseslovgivningen som følge af indførelse af samtidighedsferie i ferieloven, kompensation af private arbejdsgivere ved indførelse af samtidighedsferie m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om social pension. (Ressourceforløb og dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT med mulighed for administrative tvangsbøder). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg med eftergivelse af gæld til det offentlige for socialt udsatte grupper. (Forenkling af regler om inddrivelse af gæld til det offentlige m.v. og forældelseshåndtering m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om supplering af den normale straf for at udøve hærværk med betaling for udbedring af hærværket. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om fratagelse af passet fra dømte pædofile. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om implementering af forureneren betaler-princippet for drikkevandsressourcer, der forringes eller ødelægges af sprøjtegifte, via en kollektiv brancheordning. (Af Christian Poll (ALT) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod vilde dyr i cirkus. (Af Maria Reumert Gjerding (EL), Christian Poll (ALT) og Trine Torp (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af forbud mod brug af neonikotinoider. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod eksport af dual use-udstyr til lande, der krænker menneskerettighederne alvorligt. (Af Nikolaj Villumsen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en folkeafstemning forud for dansk deltagelse i EU's bankunion. (Af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om fuld offentlighed om økonomiske beregninger. (Af Lisbeth Bech Poulsen (SF) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om sociale akuttilbud til borgere med psykiske lidelser, der bor i egen bolig. (Af Stine Brix (EL) og Pernille Skipper (EL).)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om børn og unge under 18 års egenbetaling for ophold på anbringelsessteder. (Af Karin Nødgaard (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om større hensyntagen til børns trivsel på asylcentre. (Af Holger K. Nielsen (SF) og Jacob Mark (SF))
Forespørgsel til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om migrantsituationen i Middelhavet.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 24. maj 2018.
L 199, L 200, L 201, L 202 sambehandles.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 34 om migrantsituationen i Middelhavet.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg med eftergivelse af gæld til det offentlige for socialt udsatte grupper. (Forenkling af regler om inddrivelse af gæld til det offentlige m.v. og forældelseshåndtering m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love. (Konsekvensændringer af ydelseslovgivningen som følge af indførelse af samtidighedsferie i ferieloven, kompensation af private arbejdsgivere ved indførelse af samtidighedsferie m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om social pension. (Ressourceforløb og dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. (Styrket håndhævelse af RUT med mulighed for administrative tvangsbøder). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Organiseringen i Sundheds- og Ældreministeriet, oprettelse af Nationalt Genomcenter m.v.). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven og lov om kliniske forsøg med lægemidler. (Frit valg til genoptræning og gebyrlettelser for kliniske forsøg med lægemidler). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om godtgørelse til andenhåndseksponerede asbestofre (asbestloven). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov om social pension og lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v. (Tandpleje til voksne i privat praksis, tilskud, klageadgang m.v.). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service. (Forebyggelse af konkurser på hjemmehjælpsområdet). (Af ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn. (Styrket tilsyn på ældreområdet). (Af ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social service. (Plejehjemsoversigten). (Af ældreministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven. (Midlertidig beskyttelsesstatus for visse udlændinge samt afvisning af realitetsbehandling af asylansøgninger, når ansøgeren har opnået beskyttelse i et andet EU-land m.v.) (Ophævelse af revisionsbestemmelse). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven og lov om folkeskolen. (Styrket kvalitet i dagtilbud, øget fleksibilitet og frit valg for forældre). (Af børne- og socialministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om etablering af en ligelønspulje. (Af Pernille Skipper (EL) og Roger Courage Matthisen (ALT) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Gennemførelse af den reviderede Eurodac-forordning vedrørende retshåndhævende myndigheders adgang til at foretage søgninger i Eurodac-systemet m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af repatrieringsloven, integrationsloven, lov om sygedagpenge og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Styrkede incitamenter til at repatriere samt systematisk kommunal vejledningspligt). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om ændring af lov om planlægning. (Ophævelse af revisionsbestemmelser, forlængelse af udløbsbestemmelse og frist for domstolsprøvelse af frihedsberøvelse i en suspensionsperiode m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister. (Udvidelse af kredsen af personer, som kan tildeles særlig adressebeskyttelse) (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse, lov om kommunale og regionale valg og regionsloven. (Bindende kommunale folkeafstemninger). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om et testcenter for store vindmøller ved Østerild. (Udvidelse af vindmølletestcentrene ved Høvsøre og Østerild). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer. (Mærkning og registrering af skydevåben m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v., lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v., lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. og retsplejeloven. (Udvidet besøgsafskæring for bandemedlemmer m.v., tvungen opsparing, adgang til AMU-kurser, alkoholkontrol, udvidet adgang til konfiskation m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Nedbringelse af sagsbehandlingstiden i straffesager). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om institutioner for forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v. (Kommunal indsats for unge under 25 år). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af avu-loven, lov om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v., lov om Danmarks Evalueringsinstitut, lov om forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne, lov om individuel boligstøtte og forskellige love og om ophævelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v., lov om kombineret ungdomsuddannelse, lov om produktionsskoler og lov om Rådet for Ungdomsuddannelser. (Ændringer som følge af lovgivning om forberedende grunduddannelse m.v.). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelsen af en trivselskommission for børn og unge. (Af Jacob Mark (SF) m.fl.)
Forespørgsel til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018.
Forespørgsel til ministeren for offentlig innovation af Jacob Mark (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om udvikling af den statslige sektors personalepolitik.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018.
Forhandling af statsministerens redegørelse om rigsfællesskabet.
Behandles sammen med F 33
Forespørgsel til statsministeren af Marcus Knuth (V), Karin Gaardsted (S), Henrik Brodersen (DF), Christian Juhl (EL), Carsten Bach (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Martin Lidegaard (RV), Karsten Hønge (SF), Rasmus Jarlov (KF), Magni Arge (T), Sjúrður Skaale (JF), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (NQ) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Behandles sammen med statsministerens redegørelse om rigsfællesskabet. Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018.
Forespørgsel til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018.
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 37 til statsministeren af Mette Frederiksen (S), Kristian Thulesen Dahl (DF), Britt Bager (V), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Morten Østergaard (RV), Pia Olsen Dyhr (SF), Mette Abildgaard (KF), Aaja Chemnitz Larsen (IA), Aleqa Hammond (NQ), Magni Arge (T) og Sjúrður Skaale (JF) om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
Ventes foretaget onsdag den 30. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes ikke].
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Ventes foretaget torsdag den 31. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018].
Forespørgsel F 35 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om at forhindre udenlandske pengeoverførsler til byggeri af moskeer.
Forespørgsel F 36 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om at lægge et loft over visse dele af den ikkevestlige indvandring.
Forespørgsel F 38 til forsvarsministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om EU’s forsvarspolitiske samarbejde.