UGEPLAN FOR FOLKETINGET 16. april - 22. april 2018 (UGE 16)

Endelig ugeplan
13. april 2018 Lovsekretariatet
L 199, L 200, L 201, L 202 sambehandles.
Orlov.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 23 om de offentligt ansattes overenskomst.
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod bederum på offentlige uddannelsesinstitutioner. (Af Marie Krarup (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at stille som tilskudsbetingelse til frie grundskoler, at undervisning kun må foregå på europæiske sprog. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning i henhold til grundlovens § 47 med hensyn til statsregnskabet for finansåret 2016.
2. behandling af forslag til lov om Studievalg Danmark. (Af uddannelses- og forskningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love. (Nedsættelse af integrationsydelse og omlægning af dansktillæg). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven. (Opholdstilladelse ved pensionering til tidligere ansatte ved herværende internationale organisationer m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Indkvartering og forsørgelse af flygtninge og asylansøgere, advisering af kommunerne om visse afgørelser i klagesager og ændring af beregningen af varigheden af et indrejseforbud). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber. (Individuel handicapkørsel for blinde og stærkt svagsynede). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af straffelovens racismeparagraf. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod brug af markante religiøse symboler for elever og undervisere i folkeskolen. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om institutioner for forberedende grunduddannelse. (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v. (Kommunal indsats for unge under 25 år). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af avu-loven, lov om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v., lov om Danmarks Evalueringsinstitut, lov om forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne, lov om individuel boligstøtte og forskellige love og om ophævelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v., lov om kombineret ungdomsuddannelse, lov om produktionsskoler og lov om Rådet for Ungdomsuddannelser. (Ændringer som følge af lovgivning om forberedende grunduddannelse m.v.). (Af undervisningsministeren)
Forespørgsel til ældreministeren og undervisningsministeren af Marlene Harpsøe (DF) og Karina Adsbøl (DF) om udfordringer med at rekruttere social- og sundhedspersonale i landets kommuner.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 19. april 2018.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet. (Nedsættelse af elvarmeafgiften). (Af skatteministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om adgang til at inddrage forældremyndighedsindehavers opholdstilladelse, hvis vedkommende sender sit barn på genopdragelsesrejse i udlandet. (Af Martin Henriksen (DF), Mattias Tesfaye (S) og Karsten Hønge (SF) m.fl.)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 19 om udfordringer med at rekruttere social- og sundhedspersonale i landets kommuner.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber. (Individuel handicapkørsel for blinde og stærkt svagsynede). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om udenrigstjenesten. (Implementering af direktiv 2015/637/EU om koordinations- og samarbejdsforanstaltninger for at lette konsulær beskyttelse af ikkerepræsenterede unionsborgere i tredjelande og obligatorisk digital kommunikation i forhold til tjenestehandlinger i udenrigstjenesten). (Af udenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love. (Nedsættelse af integrationsydelse og omlægning af dansktillæg). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven. (Opholdstilladelse ved pensionering til tidligere ansatte ved herværende internationale organisationer m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Indkvartering og forsørgelse af flygtninge og asylansøgere, advisering af kommunerne om visse afgørelser i klagesager og ændring af beregningen af varigheden af et indrejseforbud). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/1954 af 25. oktober 2017 om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1030/2002 om ensartet udformning af opholdstilladelser til tredjelandsstatsborgere, forordning (EU) 2017/2225 af 30. november 2017 om ændring af forordning (EU) 2016/399 (Schengengrænsekodeksen) og forordning (EU) 2017/2226 af 30. november 2017 om oprettelse af et ind- og udrejsesystem. (Af udlændinge- og integrationsministeren (Inger Støjberg))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af dobbeltmandater som medlem af kommunalbestyrelse eller regionsråd og medlem af Folketinget. (Af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om modregning i eftervederlag til borgmestre og regionsrådsformænd. (Af Pelle Dragsted (EL) og Kirsten Normann Andersen (SF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give en officiel undskyldning til tidligere beboere på de 19 børnehjem beskrevet i Godhavnsrapporten fra 2011. (Af Finn Sørensen (EL) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer. (Af ministeren for offentlig innovation)
2. behandling af forslag til lov om udstedelse af NemID med offentlig digital signatur til fysiske personer og til medarbejdere i juridiske enheder. (Af ministeren for offentlig innovation)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sikkerhed til søs og søloven. (Skærpede regler for sejlads med speedbåde, vandscootere og lignende fartøjer m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed. (Fastsættelse af krav om medlemskab af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber (Fonden) for udenlandske direkte tegnende skadesforsikringsselskaber og ændring af Fondens dækningsområde m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Skærpelse af straffen for grov vold). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven og lov om kliniske forsøg med lægemidler. (Frit valg til genoptræning og gebyrlettelser for kliniske forsøg med lægemidler). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Egenbetaling for tolkebistand). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om godtgørelse til andenhånds-eksponerede asbestofre. (Asbestloven). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af princip om udtrapningsplan ved udskrivelse af psykofarmaka. (Af Trine Torp (SF) og Jacob Mark (SF))
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven. (Retsvirkninger af et foreløbigt forbud mod eller en opløsning af en forening). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Tildækningsforbud). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om afhentning af pas ved personligt fremmøde og begrænsning af antallet af udstedelser af pas grundet bortkomst. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forhøje strafferammen for at forstyrre Folketingets arbejde til minimum 14 dages fængsel og maksimalt 3 år. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om betaling efter indbrud. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
Forespørgsel til justitsministeren af Karina Due (DF) og Peter Kofod Poulsen (DF) om politiets indsats over for dyrevelfærdskrænkelser.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 24. april 2018.
1. behandling af forslag til beslutningsforslag om afbureaukratisering af kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet. (Af Alex Ahrendtsen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om sikring af handicappedes deltagelse i folkeoplysende virksomhed. (Af Jakob Sølvhøj (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om frikommunenetværk. (Forsøgsmuligheder efter tredje ansøgningsrunde). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
Forespørgsel F 24 til beskæftigelsesministeren og undervisningsministeren af Mattias Tesfaye (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl. om muligheden for, at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 8. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. maj 2018].
Forespørgsel F 26 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere APNG-kameraer til politiet.
Ventes foretaget tirsdag den 15. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. maj 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.