L 165 Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet.

(Styrkelse af rammerne for overvågning af elforsyningssikkerheden og klare regler for sikring af kapacitet, ændringer som følge af forordninger om EU-netregler, flytning af ansvar for måling af elektricitet hos elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet og samkøring af oplysninger om realiserede energibesparelser m.v.).

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 10

Energinet skriver i rapporten ”Behov for systembærende egenskaber i Danmark ved netfejl - Opsummering af Energinets analysearbejde (september 2017)”: ”Analysen har givet Energinet sikkerhed for, at der ikke er behov for levering af systembærende egenskaber ud over nettets eget bidrag i normaldriftssituationer af hensyn til fejl i el nettet. Af hensyn til systembærende egenskaber på grund af fejl i elnettet vil det fremover således kun være nødvendigt at sikre, at centrale kraftværker er i drift, når nettet er svækket ved utilgængelighed af bestemte linjer eller andre centrale komponenter.” Ser ministeren et behov for at pålægge Energinet at gennemføre et udbud af disse egenskaber, som er tilgængelige i elnettet? Er ministeren enig, at indkøbet af systembærende egenskaber kan være konkurrenceforvridende for elmarkedet?
Dato: 03-04-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne: energiforsyning
Dokumentdato: 20-04-2018
Modtaget: 20-04-2018
Omdelt: 20-04-2018

L 165 - svar på spm. 10 om behovet for at pålægge Energinet at gennemføre et udbud af visse egenskaber, som er tilgængelige i elnettet, og om indkøbet af systembærende egenskaber kan være konkurrenceforvridende for elmarkedet, fra energi-, forsynings- og klimaministeren

EFK L 165 - Svar på spm. 10 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 03-04-2018
Modtaget: 03-04-2018
Omdelt: 03-04-2018

Spm. om behovet for at pålægge Energinet at gennemføre et udbud af visse egenskaber, som er tilgængelige i elnettet, og om indkøbet af systembærende egenskaber kan være konkurrenceforvridende for elmarkedet, til energi-, forsynings- og klimaministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version