B 96 Forslag til folketingsbeslutning om kvalitetssikring af særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (stu) og oprettelse af en tilhørende overbygning til uddannelsen.

Udvalg: Undervisningsudvalget
Samling: 2017-18
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 16-03-2018
1. behandlet/henvist til udvalg 26-04-2018
Beretning afgivet 29-05-2018
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Formålet med beslutningsforslaget er at målrette og kvalitetssikre særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (stu), som berørte unge tilbydes i kommunalt regi, og at sikre kontinuitet og gennemskuelighed af uddannelsestilbuddene for de implicerede unge og deres forældre. Desuden er hensigten med beslutningsforslaget at give de unge, der gennemfører en stu, og som kan få udbytte af videre uddannelse, en adgang til erhvervsrettede uddannelsestilbud i form af en overbygning til stu'en.

Der blev afgivet beretning, hvor et flertal i udvalget (S, DF, EL, ALT, RV og SF) pålagde undervisningsministeren til sammen med beskæftigelsesministeren at indkalde Folketingets partier til forhandlinger og med udgangspunkt i beslutningsforslag nr. B 96 drøfte, hvilke tiltag der kan bidrage til at sikre en udvikling af stu'en og dermed imødekomme de udfordringer, der eksisterer på området.