L 100 Forslag til lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. og forskellige andre love.

(Udvidelse af udbuddet af International Baccalaureate (IB)).

Af: Undervisningsminister Bertel Haarder (V)
Udvalg: Uddannelsesudvalget
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 14-01-2009
1. behandlet / henvist til udvalg 22-01-2009
Betænkning afgivet 10-03-2009
2. behandlet/direkte til 3. behandling 26-03-2009
3. behandlet, vedtaget 02-04-2009
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget var en udmøntning af en politisk aftale mellem regeringspartierne (V og KF), S, DF, SF og RV om principperne for indplacering af International Baccalaureate (IB) i det danske uddannelsessystem. International Baccalaureate (IB) er en privat, toårig, international, gymnasial ungdomsuddannelse, som i Danmark blev udbudt på syv offentlige gymnasier og to private gymnasier. I aftalen fastlægges principperne for udbud, deltagerbetaling og tilskud. Endvidere skal der ifølge aftalen gennemføres en opfølgende behovsvurdering, der skal finde sted senest 5 år efter lovens ikrafttræden.
Det bliver med loven muligt efter konkret ansøgning om udbud at godkende og yde statsligt tilskud til IB på alle typer af institutioner, der er godkendt til at udbyde en eller flere af de gymnasiale uddannelser. Det gøres endvidere muligt efter konkret vurdering at udbyde og få tilskud til den særlige, danske etårige forberedelse til IB, pre-IB.
Afstemning:
Lovforslaget enstemmigt vedtaget med 111 stemmer.