Retsudvalget (REU) Alm. del

Samling: 2008-09

Spørgsmål 1262

I lyset af den omtalte dom om besiddelse af hobbyknive bedes ministeren kommentere nedenstående udsagn og oplyse om situationer som den beskrevne også vil medføre dom, hvis politiet vil kaste sig over sagen: "Jeg kan fortælle, at en som mig, der er bygningshåndværker, altid har en hobbykniv i lommen, da det er et værktøj, som ikke kan undværes i det daglige arbejde. Endvidere har jeg i bilen flere store knive til brug for isoleringsopgaver. Det er værktøj, der findes i alle biler med bl.a. blikkenslager og tømrer så med den dom, der faldt den anden dag, er vi mange tusind bygninghåndværkere, der er hjemfalden til straf, hvis den dom holder.".
Dato: 10-09-2009
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 07-10-2009
Modtaget: 07-10-2009
Omdelt: 08-10-2009

REU alm. del - svar på spm. 1262, fra justitsministeren

REU spm. 1262 (pdf-version)
Html-version
Bilag (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 10-09-2009
Modtaget: 10-09-2009
Omdelt: 10-09-2009

Spm. om ministerens kommentar til "Jeg kan fortælle, at en som mig, der er bygningshåndværker, altid har en hobbykniv i lommen, da det er et værktøj, som ikke kan undværes i det daglige arbejde. Endvidere har jeg i bilen flere store knive til brug for isoleringsopgaver. Det er værktøj, der findes i alle biler med bl.a. blikkenslager og tømrer så med den dom, der faldt den anden dag, er vi mange tusind bygninghåndværkere, der er hjemfalden til straf, hvis den dom holder.", til justitsministeren

Spm. om ministerens kommentar til "Jeg kan fortælle, at en som mig, der er bygningshåndværker, altid har en hobbykniv i lommen, da det er et værktøj, som ikke kan undværes i det daglige arbejde. Endvidere har jeg i bilen flere store knive til brug for isoleringsopgaver. Det er værktøj, der findes i alle biler med bl.a. blikkenslager og tømrer så med den dom, der faldt den anden dag, er vi mange tusind bygninghåndværkere, der er hjemfalden til straf, hvis den dom holder.", til justitsministeren (pdf-version)
Html-version