L 233 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om fleksydelse, lov om betaling for uddannelse i forbindelse med visse tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats m.m. og ligningsloven.

(Ændring af fleksjobordningen, visitation, opfølgning, tilskud, fleksydelse).

Af: Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Optaget af: Arbejdsmarkedsudvalget (AMU)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 19-04-2006
1. behandlet / henvist til udvalg 02-05-2006
Betænkning afgivet 24-05-2006
Ændringsforslag uden for betænkning afgivet 31-05-2006
2. behandlet/direkte til 3. behandling 31-05-2006
3. behandlet, vedtaget 02-06-2006
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Hovedformålet med loven er at sikre, at fleksjobordningen anvendes i overensstemmelse med sit formål, og at ledigheden for visiterede til fleksjob nedbringes.
Loven indebærer, at visitationen til ordningen skal forbedres og kommunerne skal kunne dokumentere grundlaget for deres afgørelse. I modsat fald mister kommunen refusionen fra staten i 3 år. For at nedbringe ledigheden for visiterede til fleksjob indføres der et individuelt kontaktforløb, ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, brug af anden aktør, mentor og fleksjobbevis, og kommunen mister refusion for den udbetalte ydelse, når en visiteret til fleksjob har været ledig i 18 måneder.
Ret til fleksjob på fuld tid forbeholdes personer, der i tidligere ordinær beskæftigelse har været på fuld tid eller deltid på grund af de forhold, som er årsagen til fleksjobbet. Endelig flyttes administrationen af fleksydelse til kommunerne.
Loven udmønter aftalen fra 7. februar 2006 om justering af fleksjobordningen - indgået mellem regeringen og partierne bag førtidspensionsreformen (Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti).
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 105 stemmer (V, S, DF, KF, RV og SF) mod 3 (EL).