L 125 Forslag til lov om ændring af lov om forskningsrådgivning m.v.

(Deltagelse i internationalt forskningssamarbejde, præcisering af Det Frie Forskningsråds og Det Strategiske Forskningsråds arbejdsområder og forskellige tekniske justeringer).

Af: Videnskabsminister Helge Sander (V)
Udvalg: Udvalget for Videnskab og Teknologi
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-01-2006
1. behandlet / henvist til udvalg 31-01-2006
Betænkning afgivet 05-04-2006
2. behandlet/direkte til 3. behandling 18-04-2006
3. behandlet, vedtaget 27-04-2006
Ministerområde:
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
Resumé:
Loven har til formål at give forskningsrådene mulighed for at tage globaliseringens udfordringer op ved at deltage i internationale forskningssamarbejder bl.a. i EU-sammenhæng. Det Frie Forskningsråd og Det Strategiske Forskningsråd får mulighed for at overføre op til 20 pct. af den enkelte finanslovbevilling til internationale organer. Det Frie Forskningsråd får endvidere adgang til at indgå i tematisk afgrænsede forskningssamarbejder på det internationale område.
Loven giver desuden Det Strategiske Forskningsråd mulighed for at indhente faglig bistand fra sagsforberedende underudvalg og fra de faglige forskningsråd.
Endelig lægger loven op til, at Højteknologifonden på linje med de øvrige organer i det forskningsrådsgivende system repræsenteres i Koordinationsudvalget med et medlem indstillet af bestyrelsen for Højteknologifonden.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer.