L 145 Forslag til lov om ændring af lov om varsling m.v. i forbindelse med afskedigelser af større omfang og lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

(Handlingsplan m.v.).

Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 14-12-2004
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Lovforslaget ændede lov om varsling m.v. i forbindelse med afskedigelser af større omfang således, at arbejdsgiver skulle indlede forhandlinger med afskedigede lønmodtagere senest 21 dage før meddelelse om afskedigelser. Derudover skulle der udarbejdes en handlingsplan for de afskedigede medarbejdere, og godtgørelsen ved manglende overholdelse af varslingsreglerne skulle skærpes.
I lov om en aktiv beskæftigelsesindsats ændrede lovforslaget definitionen af større afskedigelser, så den svarede til varslingslovens.

Baggrund:
Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med lovforslaget var at få en mere effektiv og fleksibel varslingsindsats ved større afskedigelser. Forslagstillerne mente, at det ville give mere tid til dialog mellem de involverede aktører og forbedre indsatsen for de afskedigede medarbejdere, således at de kunne fastholdes på arbejdsmarkedet.