Forårssession i Sofia, Bulgarien
Udvalg: NATO's Parlamentariske Forsamling
Startdato: 24-05-2024
Slutdato: 27-05-2024
Sted: Sofia, Bulgarien
Den danske delegation til NATOs Parlamentariske Forsamling (NPA) deltager i den årlige forårssession den 24. – 27. maj 2024 i Sofia, Bulgarien

En lang række sikkerheds- og forsvarspolitiske emner vil blive drøftet på sessionen. Ikke mindst Ruslands stigende aggressive adfærd, udviklingen i Ukraine og NATOs afskrækkelsesprofil vil være højt på dagsordenen. Det er første gang, at den svenske delegation deltager som fuldbyrdet medlem af NATO. Desuden vil forsamlingen vedtage deres anbefalinger til det kommende NATO-topmøde, der afholdes den 9. - 11. juli 2024 i Washington DC. På topmødet vil det bl.a. blive markeret, at det er 75 år siden, at alliancen blev etableret.

NPA er den interparlamentariske organisation for parlamentarikere fra både NATOs medlemslande og NATOs associerede medlemmer. I den parlamentariske forsamling drøftes forskellige forsvars- og sikkerhedspolitiske emner af fælles interesse. NPA er uafhængig af NATO men er med til at skabe sammenhold mellem medlemslandenes nationale parlamenter og NATO-alliancen. For mere information om NPA se www.nato-pa.int.

Deltagere
Øvrige deltagere

Flemming Kordt Wessel, Delegationssekretær

Program

Se program.

Budget
35.000 kr.
Regnskab
0 kr.