Folketingsmedlemmer deltager i InterParlamentarisk Unions 140. konference i Doha, Qatar
Udvalg: Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse
Startdato: 06-04-2019
Slutdato: 10-04-2019
Sted: Doha, Qatar
Interparlamentarisk Union (IPU) afholder konference den 6.–10. april 2019 i Doha, Qatar. Medlemmer af Folketingets IPU-delegation deltager.
Omtrent 1.600 parlamentarikere og embedsmænd fra næsten 160 lande deltager ved IPU's halvårlige konference i Doha i de kommende dage.
Hovedtemaet for sessionen er sammenhængen mellem uddannelse, fred og demokrati. Temaet ligger sig tæt op af FN's bæredygtighedsmål nr. 4, som bl.a. handler om at sikre kvalitetsuddannelse til alle. Konklusioner af debatten vil blive sendt til FN's højniveaugruppe for bæredygtig udvikling.
Desuden vil der i IPU's faste udvalg blive sat fokus på en række emner som f.eks.
  • Menneskerettigheder for parlamentarikere i en række lande
  • Forebyggelse af terror og voldelig ekstremisme
  • Internationale retningslinjer for anvendelse af lejesoldater i konfliktzoner
  • Fremme af investeringer i miljø- og klimavenlige teknologier
Konferencen indledes den 6. april i et særligt forum for kvindelige parlamentarikere, som sætter fokus på sessionens dagsorden set ud fra et ligestillingsperspektiv.
På konferencen vil der også blive diskuteret et topaktuelt emne, et såkaldt "emergency item", som først bliver besluttet på selve konferencen.
Folketingets delegation vil under opholdet have fokus på migrantarbejdernes vilkår i Qatar i forbindelse med stadionbyggerier og infrastruktur op til VM i fodbold i 2022. Sammen med en række andre europæiske delegationer vil Folketingets delegation deltage i et møde med ILO's kontor i Doha og Qatars Ministerium for administrativ udvikling, beskæftigelse og sociale forhold.
Det fulde program for den 140. IPU-konference kan findes her.
IPU blev grundlagt i 1889 og er med sine 130 år en af verdens ældste interparlamentariske sammenslutninger. Hovedkvarteret ligger i Geneve. I dag er 178 nationale parlamenter verden over medlemmer af IPU. Hovedformålet for IPU er at fremme parlamentariske institutioner samt at bidrage til udviklingen af demokratiet, styrke menneskerettighederne og understøtte interparlamentarisk dialog og samarbejde.


Formål

At deltage i IPU's 140. forsamling

Deltagere
Øvrige deltagere

Peter Riis, Sekretær
Claudius Larson, Assisterende sekretær

Budget
140.000 kr.
Regnskab
0 kr.