Strasbourg 2. session 2012
Udvalg: Europarådet
Startdato: 23-04-2012
Slutdato: 27-04-2012
Europarådets Parlamentariske Forsamling holder session i Strasbourg den 1.-5. oktober 2012, og 3 danske folketingsmedlemmer deltager i den session

I forbindelse med optagelse af nye medlemmer af Europarådet i 1990'erne har disse lande forpligtet sig til at opfylde visse betingelser med hensyn til demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincipper inden for givne tidsrammer. En af de store sager på den kommende session bliver drøftelse af en rapport om Ruslands efterlevelse af de betingelser. Hovedkonklusionerne i rapporten om Rusland er, at der er fremskridt med hensyn til et mere engageret civilsamfund og liberalisering af reglerne for registrering af politiske partier. På minussiden tæller den nylige dom over Pussy Riot, de meget høje bøder for ulovlige demonstrationer og stemplingen af ngo'er som fremmede agenter.

Et andet punkt på dagsordenen er en debat om indførelse af regler, der sikrer mere demokratiske valg, og regler, der kan være med til at øge andelen af kvindelige parlamentsmedlemmer.

Desuden er der stillet forslag om en debat om den såkaldte Safarov sag. Safarov er den aserbajdsjanske soldat, der i Ungarn var dømt for mord på en armensk soldat. Safarov blev udleveret fra Ungarn til Aserbajdsjan med henblik på fortsat afsoning der, men blev løsladt straks ved ankomsten og tildelt en heltemodtagelse i Aserbajdsjan.

Albaniens og Moldovas præsidenter samt formanden for Dumaen i Rusland vil tale til og besvare spørgsmål fra Den Parlamentariske Forsamling.

Hele dagsordenen for sessionen kan ses på:

http://assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewPDF.asp?FileID=18996&Language=EN



Deltagere
Øvrige deltagere

Mette Vestergaard, delegationssekretær

Kenneth Finsen, delegationsassistent



Budget
115.000 kr.
Regnskab
115.910 kr.