Udvalget for Landdistrikter og Øer besøger Lolland

05.02.2018

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer besøger Lolland Kommune den 7. februar 2018 og inviterer samtidig til et borgermøde om udviklingen i landdistrikterne i Horslunde Multi- og Kulturhus.

”Jeg er meget glad for, at det lykkedes at få arrangeret denne tur til Lolland. For udvalget er det vigtigt at komme ud i hele landet og se på og høre nærmere om de potentialer og udfordringer, der findes i landdistrikterne. Og vi glæder os ikke mindst til at diskutere landdistriktspolitik med lollikkerne på borgermødet om aftenen”, siger formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Peter Juel Jensen (V).

Besøget på Lolland begynder med et besøg hos LAG-projektet ”Pilgrimshuset”, som er forbindelsessted for flere vandreruter, som forbinder naturområder, klostre, kirker og herregårde. LAG Lolland-Falster vil under dette besøg orientere udvalget om muligheder og udfordringer i LAG-arbejdet. Udvalget skal også besøge virksomheden Styrolit Maribo, som udvikler og producerer bygningsisolering og er blandt Danmarks førende på deres område. Efter dette besøg vil Lolland Kommune orientere om arbejdsmarkedet og beskæftigelsessituationen på Lolland.

Om eftermiddagen besøger udvalget flere steder, som belyser forskellige emner såsom grøn energi, nedrivning af ejendomme og lokale fødevareinitiativer. Dette bringer udvalget forbi Knuthenlund og Frederiksdal Gods, som er Danmarks største vingård. Udvalget får en rundvisning i Nakskov. Regeringen har besluttet, at Nota (Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder) med 80 arbejdspladser skal placeres i Nakskov, og kommunen orienterer udvalget om betydningen af statslige arbejdspladser i kommunen.

Borgermøde om aftenen

Borgermødet om aftenen er et åbent møde med adgang for alle om udviklingen i landdistrikterne og landdistriktspolitik. Det vil være en fri og åben debat, og udvalgsformand, Peter Juel Jensen (V), vil lede mødet. Borgermødet er kl. 19.00-20.30 og finder sted i Horslunde Multi- og Kulturhus. Borgermødet bliver tv-optaget og sendt forskudt på Folketingets tv-kanal og lagt på Folketingets hjemmeside.

Programmet for studiebesøget og deltagerlisten kan ses her.

For yderligere oplysninger kontakt udvalgsformand Peter Juel Jensen tlf. 3337 4501 eller udvalgssekretær Jørgen Nielsen, tlf. 6162 3074.


Se flere nyheder fra Folketinget