Folketingets Brexit-følgegruppe besøger Bruxelles for at mødes med EU's Brexit-forhandler

23.03.2017

Folketingets Brexit-følgegruppe, som består af medlemmer fra Europaudvalget og Det Udenrigspolitisk Nævn, besøger Bruxelles den 23. marts 2017 for at mødes med de centrale aktører i EU’s institutioner i forhold til de forestående forhandlinger med Det Forenede Kongerige (UK) om udtrædelse af EU.

Delegationen skal tilbringe dagen med møder i Europa-Parlamentet, Kommissionen og Rådet.

I Europa-Parlamentet skal delegationen om formiddagen mødes med Europa-Parlamentets Brexit-forhandler, den tidligere belgiske statsminister Guy Verhofstadt. Delegationen mødes desuden med Parlamentets 1. næstformand, ireren Mairead McGuinness samt med polske Danuta Hübner, som er formand for Udvalget om Konstitutionelle Anliggender (AFCO), hvor især de konstitutionelle implikationer af Brexit skal drøftes.

Om eftermiddagen tager delegationen videre til Europa-Kommissionen, hvor de har møde med Kommissionens Brexit-forhandler Michel Barnier. I sin rolle som Kommissionens chefforhandler kommer Michel Barnier til at spille en afgørende hovedrolle i forløbet omkring Brexit-forhandlingerne.  

Afsluttende har delegationen to møder i Rådet med henholdsvis den irske EU-ambassadør Declan Kelleher, samt med Jeppe Tranholm-Mikkelsen, som siden 2015 har haft posten som generalsekretær for Rådet.

Se flere nyheder fra Folketinget