Vægtæppe vender hjem til Nordjylland

21.12.2016

Vægtæppet fra Folketingssalen er blevet doneret til Vendsyssel Kunstmuseum af Folketingets præsidium, efter at det har prydet væggen bag formandsstolen i Folketingssalen gennem næsten 30 år. Fremover vil tæppet indgå i museets samling.

Tæppet med titlen ”Som en rejselysten flåde” af Berit Hjelholt blev i sommer taget ned i forbindelse med en renovering af salen. Præsidiet syntes, at væggen bag formandsstolen skulle have et nyt udtryk, når man alligevel var i gang med at lave nogle ændringer for blandt andet at gøre talerstolen handicapvenlig.

Folketingssalen set fra tilhørerpladserne midt for

”Det er Præsidiets ønske, at kunstværket lever videre til glæde for kunstinteresserede. Derfor er vi meget glade for, at billedvævningen bliver en del af Vendsyssel Kunstmuseums samling”, siger Folketingets formand Pia Kjærsgaard.

Der er næsten tale om, at billedtæppet vender hjem. Berit Hjelholt boede den største del af sit liv i Nordjylland, og Vendsyssel Museum råder i forvejen over en række af hendes værker sammen med rejsedagbøger, skitser og lignende.

Før tæppet kan komme op og hænge, skal det en tur forbi Kunstkonserveringen på Kronborg for at blive renset.  

 

Se flere nyheder fra Folketinget

Sideansvarlig: webredaktion