Ny beretning om indsatsen over for anbragte børn

09.08.2016

Statsrevisorerne offentliggør i dag beretning nr. 21/2015 om indsatsen over for anbragte børn

Beretningen handler om, hvorvidt Social- og Indenrigsministeriet understøtter kommunernes indsats over for anbragte børn, og om hvorvidt formålet med Anbringelsesreformen fra 2006 er blevet indfriet. For­målet med reformen var bl.a. at styrke en mere systematisk og grundig indsats over for det anbragte barn. Desuden var formålet i højere grad at dokumentere og måle effekten af indsatsen over for anbragte børn.

Formålet med undersøgelsen er at vurdere, om Social- og Indenrigsministeriet har understøttet kommunernes indsats over for anbragte børn, så formålet med Anbringelsesreformen er blevet realiseret. Rigsrevisionen besvarer følgende spørgsmål i beretningen:

  • Har Social- og Indenrigsministeriet understøttet, at kommunerne lever op til kravene fra Anbringelsesreformen om at tilpasse indsatsen til det enkelte barn, foretage en systematisk opfølgning og inddrage barnet?
  • Har Social- og Indenrigsministeriet understøttet, at der bliver dokumenteret og målt effekt af indsatsen over for anbragte børn?

Beretningen med Statsrevisorernes bemærkning kan ses fra ca. kl. 16.30 på Statsrevisorernes hjemmeside.

Se flere nyheder fra Folketinget

Sideansvarlig: Jannie Sølvsteen