En kvart million danskere besøgte ft.dk under valgkampen

10.11.2011

Folketingets hjemmeside var et populært medie i tiden omkring folketingsvalget den 15. september 2011. Fra valget blev udskrevet til få dage efter, det var afholdt, var i alt 270.000 individuelle brugere forbi ft.dk på et eller andet tidspunkt.

Stemmeseddel

Rekorden indtraf på selve valgdagen, hvor 30.374 kiggede forbi. Det svarer næsten til en 10 dobling af det gennemsnitlige, daglige seertal.

Mange valgte at kaste sig ud i Folketingets valgquiz. 44.461 brugere testede deres viden i quizmodulet med de tre quizzer: folketingsvalg, spillet om regeringen og arbejdet på Borgen.

Emnerne på valgportalen blev også formidlet gennem korte filmklip. De 10 mest sete filmklip på hjemmesiden blev tilsammen vist 32.000 gange i perioden. Og over 70 % af filmklippene handlede om folketingsvalg og partierne.

Det mest populære område var Folketingets hjemmeside var valgportalen, men også menupunktet Demokrati med partisiderne og sammenligningsfunktionen Partiernes Politik scorede højt.

Over halvdelen af brugerne fandt vej til folketinget.dk via søgemaskinen Google. Ca. 15% kom fra andre hjemmesider, som havde linket til Folketingets valgportal. Denne trafik kom bl.a. fra Facebook, undervisningsportalen samfundsfaget.dk, DR, TV2 og Wikipedia.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]