Nordisk Råd, EU og Rusland mødes om udviklingsspørgsmål i Arktis, Østersøen og Barentsregionen

21.02.2011

De nordiske og baltiske lande mødes den 22. – 23. februar i Tromsø med Rusland og EU samt repræsentanter fra Arktis og Barentsregionen

De nordiske og baltiske lande mødes den 22. – 23. februar i Tromsø med Rusland og EU samt repræsentanter fra Arktis og Barentsregionen for at indlede diskussioner om blandt andet forureningen af Østersøen, forbedring af transportkorridoren Northern Axis som forbinder Europa og Asien, energipolitik og andre spørgsmål.

Konferencen hedder Northern Dimension Parliamentary Forum og finder sted i Tromsø, Norge.

Fra Folketinget deltager Nordisk Råds vicepræsident Marion Pedersen, V, vicepræsident i arktisk parlamentarikerkomite Juliane Henningsen, IA og næstformand i Nordisk Råds kulturudvalg, Bente Dahl, Rad.V.

Arktisk parlamentarikerkomite holder også møde i Tromsø i de samme dage bl.a. med den danske formand for Arktisk Råd, Ambassadør Lars Møller.

Den Nordlige Dimensions Partnerskab består af fire grundpiller: miljømæssige spørgsmål, social- og sundhedsmæssige spørgsmål, transport og kultur. Forhandlingerne vil fokusere på alle fire områder og føre til policyrekommandationer for de relevante nationale regeringer fra de deltagende lande.

Det første Northern Dimension Parliamentary Forum blev arrangeret af Europa-Parlamentet i 2009 og blev etableret med henblik på at forbedre samarbejdet og udviklingen i Nordeuropa og Arktis.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]