Over 60.000 har prøvet at være Politiker for en Dag

19.03.2010

Den 18. marts 2003 åbnede Folketingets gratis interaktive rollespil Politiker for en Dag. På 7 års dagen for åbningen har flere end 60.000 skoleelever fra 8. og 9. klassetrin på egen krop oplevet at være Politiker for en Dag og skulle træffe vanskelige beslutninger på vegne af befolkningen. I alt prøver ca. 12.000 elever spillet hvert skoleår, og der er stadig meget stor efterspørgsel på at prøve spillet.

Politiker for en dag fødselsdag 7 år 
Politiker for en Dag er det første af sin art i verden. Initiativet til etableringen blev taget af Folketingets Præsidium allerede i 1998, men først i 2001 lykkedes det at finde den helt rigtige placering af besøgscentret. På det tidspunkt fik Folketinget mulighed for fra Hoffet at overtage brugsretten til et større lokaleområde i Overkælderen under Christiansborg.

Lidt om spillet

Spillet begynder med et folketingsvalg, der placerer eleverne i fire fiktive partier. Eleverne i disse fire fiktive partier udgør sammen med fem virtuelle partier 179 medlemmer af dette fiktive Folketing, uanset om der er 16 eller 28 elever i klassen. Efter en godkendelse af valget fordeler de enkelte partier gruppeformands- og ordførerposter. Eleverne skal tage stilling til tre lovforslag og de påvirkninger, de bliver udsat for undervejs af partifæller, vælgere, eksperter og interesseorganisationer. De holder ordførertaler i Folketingssalen og deltager i udvalgsmøder, hvor de får lejlighed til at kalde ministre i samråd og modtage deputationer. De får mulighed for at indgå aftaler med de virtuelle partier om skærpelse eller modifikation af de enkelte forslag for at opnå flertal i salen. Spillet afsluttes med 3. behandling og afstemninger i Folketingssalen. Folketingets formand leder møderne i salen, mens de øvrige godt 100 roller i spillet udfyldes af flere end 40 skuespillere.

Politiker for en dag fødselsdag 7 år Politiker for en Dag er et computerbaseret rollespil, hvor eleverne møder virtuelle folketingsmedlemmer, eksperter, journalister m.fl. via video- og lydsekvenser. Systemet består af en serverdel med en hovedserver, en lyd- og lysserver, en database og en telefonserver. Multimediemanuskripter på tilsammen flere end 1.300 sider er omsat til videosekvenser, lyd, animationer, tekst og mobiltelefonbeskeder. I løbet af et besøg sendes der ca. 50.000 meddelelser mellem de forskellige pc’er og servere.


Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]