Åbne samråd om dyrlægers udlevering af medicin m.v. og brændemærkning af heste

03.09.2009

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i sam-råd om dyrlægers udlevering af medicin m.v. og brændemærkning af heste. Samrådene er åbne for alle og finder sted tirsdag den 8. september 2009 i vær. PRO-D i Provianthuset, Christiansborg. Samrådet begynder kl. 12.00.

Udvalget har bedt fødevareministeren redegøre for Fødevarestyrelsens rapport fra veterinærrejseholdet, som viser, at 21 pct. af 200 dyrlæger har overtrådt loven blandt andet ved lemfældig medicinudlevering og manglende kontrolbesøg. Udvalget har ligeledes bedt ministeren oplyse, hvilke tiltag ministeren mener er påkrævet for at komme disse faglige svigt til livs.

Udvalget har derudover bedt ministeren redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage for at sikre, at heste i Danmark identificeres ved chipmærkning, og at de danske myndigheder ikke fremover tillader brændemærkning af heste. Endelig har udvalget bedt ministeren redegøre for de hensyn, der ligger til grund for beslutningen om at tillade brændemærkning af heste i Danmark.

Links til samrådsspørgsmålene findes i boksen til højre

Samrådene er åbne for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter ”først til mølle-princippet”. Hvis man ønsker at overvære de åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat senest mandag den 7. september 2009 kl. 12.00. Kontaktoplysningerne fremgår til højre på siden. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved indgangen til Provianthuset

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]