Åbent samråd om hjemsendelse af irakiske asylansøgere

11.09.2009

Udenrigsudvalget og Integrationsudvalget har kaldt integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og udenrigsministerPer Stig Møller i samråd om hjemsendelsen af de afviste irakiske asylansøgere.

Udenrigsudvalget har bl.a. bedt udenrigsministeren redegøre for den aktuelle sikkerhedssituation i de forskellige regioner i Irak. Desuden har Integrationsud-valget bedt integrationsministeren om at gøre rede for muligheden for at give humanitært ophold til de afviste irakiske asylansøgere. Endelig er integrations-ministeren blevet bedt om at redegøre for, hvad den aktuelle situation er for de 22 irakere, der blev tvangshjemsendt den 2. september 2009. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 17. september 2009 i vær. PRO-D i Provianthuset på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 16.30.


Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra medlem af Udenrigsudvalget Kamal Qureshi (SF) og medlemmer af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Meta Fuglsang (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Samrådsspørgsmålene kan læses i boksen til højre.

Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter ”først til mølle-princippet”. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat på tlf. 3337 3618 eller via mail til uruarrangement@ft.dk senest ons-dag den 16. september 2009 kl. 12.00. For gæster, der kommer udefra, må der beregnes ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 3337 3338.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]