Åbent samråd om frokostmåltider i dagtilbud

24.04.2009

Socialudvalget har indkaldt indenrigs- og socialminister Karen Ellemann i samråd om obligatoriske frokostmåltider i dagtilbud. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 30. april 2009 kl. 10.15 i lokale 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt indenrigs- og socialministeren redegøre for, hvilke problemer der er med indførsel af det obligatoriske forokostmåltid i daginstitutioner, om ministeren deler den konservative ordførers bekymring for, om kommunerne kan nå at indrette sig på loven i tide og ministerens holdning til at ændre på finansieringen af lovændringen, således at kommuneren sikres finansiering til at etablere køkkener i dagtilbudene. Udvalget har desuden bedt ministeren redegøre for rimeligheden i, at mange forældre vil opleve massive takststigninger for daginstitutionspladser og mange daginstitutioner tvinges til at droppe velfungerende madordninger som følge af lovændringen samt hvilket indtryk det gør på ministeren, at forældre i mange tilfælde foretrækker selv at kunne sørge for sine børns mad.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lene Hansen (S) og Pernille Vigsø Bagge (SF).

Links til samrådsspørgsmålene findes i boksen til højre.

Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter først til mølle-princippet. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat senest onsdag den 29. april 2009 kl. 12.00. Kontaktoplysningerne fremgår til højre på siden.

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske med tv-kameraer på stativ, uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38.

Se flere nyheder fra Folketinget

Senest opdateret: [09.03.2017]