Folketinget sender delegation til FN's 69. generalforsamling

16.10.2014

Delegationsrejsen begynder i den amerikanske hovedstad Washington D.C., hvor delegationen vil få en introduktion til aktuel amerikansk indenrigs- og udenrigspolitik gennem møder og samtaler i bl.a. Kongressen og udenrigs- og forsvarsministeriet.

Folketinget sender den 22. oktober – 7. november 2014 en delegation på otte medlemmer til FN’s generalforsamling i New York. Delegationsrejsen begynder i den amerikanske hovedstad Washington D.C., hvor delegationen vil få en introduktion til aktuel amerikansk indenrigs- og udenrigspolitik gennem møder og samtaler i bl.a. Kongressen og udenrigs- og forsvarsministeriet. Herudover vil delegationen mødes med repræsentanter fra Verdensbanken og amerikanske tænketanke, hvor bl.a. situationen i Irak og Syrien, spredningen af ebola og de geopolitiske udfordringer i Arktis er på dagsordenen.

I New York deltager delegationen i FN’s generalforsamling. Delegationen vil deltage i en lang række møder og temabriefinger om bl.a. FN’s Sikkerhedsråd, FN’s udviklingsmålsætninger efter 2015, ikke-spredning af masseødelæggelsesvåben og humanitære indsatser ved konflikter. Endvidere vil der være fokus på FN’s arbejde med at fremme menneskerettigheder og forbedre vilkårene for kvinder og børn i konfliktområder.

Deltagere i delegationen:

MF Søren Espersen (DF)
MF John Dyrby Paulsen (S)
MF Annette Vilhelmsen (SF)
MF Thyra Frank (LA)
MF Henning Hyllested (EL)
MF Jan E. Jørgensen (V)
MF Jane Heitmann (V)
MF Jeppe Mikkelsen (RV)

Folketingets direktør Carsten U. Larsen
Delegationssekretær  Flemming Kordt Hansen

Senest opdateret: [18.11.2022]