Markering af ny Sydslesvig-lov

25.03.2010

Det danske mindretal i Sydslesvig blev for en gangs skyld til flertallet! Det skete ved sammenkomsten den 23. marts 2010 i Samtaleværelset på Christiansborg i anledningen af vedtagelsen af den nye Sydslesvig-lov. Det var tydeligt, at de mange sydslesvigere var glade og tilfredse.

Loven indebærer en lovfæstelse af de tilskud, som Danmark siden 1920 har ydet til det danske mindretal i Sydslesvig.

Folketingets formand Thor Pedersen og 6-mandsudvalgets formand Kim Andersen var værter ved sammenkomsten, hvor repræsentanter fra det danske mindretal var talrigt repræsenteret. Endvidere deltog undervisningsminister Tina Nedergaard, repræsentanter fra de danske kultur- og grænseforeninger, medlemmer af Folketinget samt medlemmer af 6-mandsudvalget.

Thor Pedersen holdt en tale, hvor han roste det danske mindretal i Sydslesvig for deres engagement og ønskede tillykke med den juridiske stensætning af det nære bånd mellem Danmark og det danske mindretal. Thor Pedersen sagde, at der var tale om en unik lov, da det var første gang, at et parlament lovgav om forhold vedrørende borgere – et mindretal – i et andet land. Folketingets formand sluttede sin tale af med at gøre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussens ord fra 1999 til sine egne, da han sagde: ”Så længe I holder fast i os, så holder vi fast i jer!”.

Folketingets formand og det danske mindretal i Sydslesvig

Der var også taler ved formanden for Seksmandsudvalget Kim Andersen, formanden for Sydslesvigsk Forening Dieter Paul Küssner og formanden for ungdomsafdelingen i Sydslesvigsk Vælgerforening Lukas Lausen.


Folketingets formand og det danske mindretal i Sydslesvig

På billedet taler Folketingets formand Thor Pedersen med den danske generalkonsul i Flensborg Henrik Becker-Christensen og formanden for Sydslesvigsk Forening (SSF) Dieter Paul Küssner. 

Senest opdateret: [18.11.2022]