L 34 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed.
(Lægesamtaler, lægelig stofmisbrugsbehandling, frit valg i forbindelse med stofmisbrugsbehandling og befordring af personer i lægelig stofmisbrugsbehandling med heroin).
Af: Minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup (S)
Udvalg: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 28

Det fremgår af flere besvarelser vedr. L 34, at såfremt kommunen ikke har tilrettelagt behandlingsindsatsen, således at man kan opfylde akutte abstinensbehandlingsbehov, bør kommunen vejlede om muligheden for at andre end kommunalt ansatte læger kan iværksætte abstinensbehandling, f.eks. egen praktiserende læge eller skadestuelæge. Forventer ministeren, at kommunerne giver vejledning i disse situationer? Og forventer ministeren. at denne vejledning sker både til den behandlingssøgende stofmisbruger og til den læge, der kan træde til med akut abstinensbehandling?
Dato: 01-12-2014
Status: Endeligt besvaret
Emne: praksissektoren og kommunale sundhedsordninger

Endeligt svar

Dokumentdato: 08-12-2014
Modtaget: 08-12-2014
Omdelt: 08-12-2014

L 34 - svar på spm. 28 om, at det fremgår af flere besvarelser vedr. L 34, at såfremt kommunen ikke har tilrettelagt behandlingsindsatsen, således at man kan opfylde akutte abstinensbehandlingsbehov, bør kommunen vejlede om muligheden for at andre end kommunalt ansatte læger kan iværksætte abstinensbehandling, f.eks. egen praktiserende læge eller skadestuelæge. Forventer ministeren, at kommunerne giver vejledning i disse situationer, fra ministeren for sundhed og forebyggelse

Svar på spørgsmål 28.DOC
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 01-12-2014
Modtaget: 01-12-2014
Omdelt: 01-12-2014

Spm. om, at det fremgår af flere besvarelser vedr. L 34, at såfremt kommunen ikke har tilrettelagt behandlingsindsatsen, således at man kan opfylde akutte abstinensbehandlingsbehov, bør kommunen vejlede om muligheden for at andre end kommunalt ansatte læger kan iværksætte abstinensbehandling, f.eks. egen praktiserende læge eller skadestuelæge. Forventer ministeren, at kommunerne giver vejledning i disse situationer, til ministeren for sundhed og forebyggelse

Udvalgsspørgsmål.pdf
Html-version