§ 20-spørgsmål S 2018 Om at virksomheden EuroCode kun anvender personale af anden etnisk herkomst end dansk.

Til: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)
Dato: 10-08-2011
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 10-08-2011
Endelig besvarelse 19-08-2011
Spørgsmålets ordlyd:
Idet det er spørgerens opfattelse, at det er ulovligt alene at ansætte personer med anden etnisk baggrund end dansk, idet man dermed diskriminerer danskere, finder ministeren, at det forhold, at virksomheden EuroCode betragter anvendelsen af udelukkende personale af anden etnisk herkomst end dansk kan retfærdiggøres ved, at virksomheden betragter sine vagtopgaver som en integrationsopgave?
Skriftlig begrundelse:
Det fremgår af magasinet Vallensbæk NU, nr. 6, 2011, at kommunen har entreret med virksomheden EuroCode med henblik på at sikre vagtbetjening af kommunens center. Direktøren i EuroCode Niels Madsen udtaler i den forbindelse, at »for os er det ikke kun en vagtopgave, det er også en integra-tionsopgave. Derfor har vi valgt at bruge vagter med anden etnisk herkomst end dansk. En stor del af arbejdet går ud på at skabe dialog med de unge. Vores folk går aktivt hen til de unge og står og snakker med dem, og på den måde er de med til at forebygge konflikter«. Det er spørgerens opfattelse, at der i Danmark gælder et diskriminationsforbud, og at en virksomhed således ikke må vælge udelukkende at ansætte personer med ikkedansk baggrund eller udvælge personer med ikkedansk baggrund til at udfylde en bestemt opgave.
Dokumentdato: 22-08-2011
Modtaget: 22-08-2011
Omdelt: 22-08-2011

Svar på spm. nr. S 2018

Svar på spm. nr. S 2018 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 10-08-2011
Modtaget: 10-08-2011
Omdelt: 10-08-2011

Idet det er spørgerens opfattlse, at det er ulovligt alene at ansætte personer med anden etnisk baggrund end dansk, og idet man dermed diskriminerer danskere, finder ministeren, at det forhold, at virksomheden EuroCode betragter anvendelsen af udelukkende personale af anden etnisk herkomst end dansk kan retfærdiggøres ved, at virksomheden betragter sine vagtopgaver som en integrationsopgave?

Idet det er spørgerens opfattlse, at det er ulovligt alene at ansætte personer med anden etnisk baggrund end dansk, og idet man dermed diskriminerer danskere, finder ministeren, at det forhold, at virksomheden EuroCode betragter anvendelsen af udelukkende personale af anden etnisk herkomst end dansk kan retfærdiggøres ved, at virksomheden betragter sine vagtopgaver som en integrationsopgave? (pdf-version)
Html-version