§ 20-spørgsmål S 701 Om at sikre nemmere og mere tillidsbaseret adgang til hjælpemidler for mennesker med handicap.

Til: Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Dato: 14-03-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 14-03-2024
Endelig besvarelse 20-03-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Hvilke overvejelser gør ministeren sig i forhold til at sikre nemmere og mere tillidsbaseret adgang til hjælpemidler for mennesker med handicap set i lyset af ældreministerens ambitioner om en forenklet og mere tillidsbaseret visitation til hjælpemidler for ældre i en kommende ældrelov?
Skriftlig begrundelse:
I regeringens udspil til ældrelov, står der under overskriften »Tillid til borgerne i tildelingen af hjælpemidler« følgende: »Mange ældre kan opleve lang sagsbehandlingstid ved visitation til hjælpemidler. Regeringen foreslår, at forenkle reglerne for visitation til hjælpemidler, så borgerne oplever øget tilgængelighed, mindre ventetid og en mere smidig visitation.« Der henvises til s. 20 i regeringens ældreudspil på Statsministeriets hjemmeside fra januar 2024.
Dokumentdato: 14-03-2024
Modtaget: 14-03-2024
Omdelt: 14-03-2024

Hvilke overvejelser gør ministeren sig i forhold til at sikre nemmere og mere tillidsbaseret adgang til hjælpemidler for mennesker med handicap, set i lyset af ældreministerens ambitioner om en forenklet og mere tillidsbaseret visitation til hjælpemidler for ældre i en kommende ældrelov?

Hvilke overvejelser gør ministeren sig i forhold til at sikre nemmere og mere tillidsbaseret adgang til hjælpemidler for mennesker med handicap, set i lyset af ældreministerens ambitioner om en forenklet og mere tillidsbaseret visitation til hjælpemidler for ældre i en kommende ældrelov? (pdf-version)
Html-version