§ 20-spørgsmål S 690 Om det økonomiske grundlag for civilsamfundsorganisationer, der arbejder med integration og flygtninge.

Til: Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Dato: 12-03-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 12-03-2024
Endelig besvarelse 20-03-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at det er ansvarligt at fjerne store dele af det økonomiske grundlag for civilsamfundsorganisationer, der arbejder med integration og flygtninge?
Skriftlig begrundelse:
At organisationerne ikke har modtaget den forventede økonomiske støtte, som blev lovet i finansloven, skaber en akut situation, hvor organisationer står over for afskedigelse af personale eller risiko for at lukke helt ned. Dette vil have en betydelig indvirkning på de mange mennesker, der drager fordel af organisationernes veldokumenterede integrationsinitiativer. Den potentielle besparelse på 26 mio. kr. årligt på flygtninge- og integrationsindsatser vil påvirke Danmarks integrationsarbejde negativt. Organisationerne spiller en afgørende rolle i opbygningen af positive fællesskaber, forebyggelse af radikalisering og kriminalitet og støtte til familier i udsatte positioner. Deres arbejde bidrager til at skabe tryghed og trivsel i lokalområder og er afgørende for at sikre, at alle borgere kan bidrage til samfundet. Beslutningen om at fjerne økonomisk støtte til disse organisationer kan underminere de positive resultater, organisationerne har opnået, og kan have alvorlige konsekvenser for integrationen. Lukning af sådanne indsatser vil medføre tab af mange års erfaring og specialisering og tab af en væsentlig, frivillig arbejdskraft i udsatte boligområder og hos familier, hvilket vil have langsigtede negative konsekvenser for integrationen.
Dokumentdato: 12-03-2024
Modtaget: 12-03-2024
Omdelt: 12-03-2024

Mener ministeren, at det er ansvarligt at fjerne store dele af det økonomiske grundlag for civilsamfundsorganisationer, der arbejder med integration og flygtninge?

Mener ministeren, at det er ansvarligt at fjerne store dele af det økonomiske grundlag for civilsamfundsorganisationer, der arbejder med integration og flygtninge? (pdf-version)
Html-version