V 100 Om, hvorvidt det er uforeneligt med at være »dansker« at være indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra et ikkevestligt land.

Samling: 2016-17
Status: Forkastet

Om forslag til vedtagelse

Fremsat:
05-05-2017
Forslag til vedtagelse:
Folketinget konstaterer, at Danmarks Statistik opdeler befolkningen i tre grupper: Personer med dansk oprindelse, indvandrere og efterkommere. Indvandrere og efterkommere underopdeles efter, om de kommer fra et vestligt eller et ikkevestligt land. Folketinget noterer sig dermed, således som regeringen og et politisk flertal tilkendegav i forbindelse med behandlingen af F 21 2016-17, at spørgsmålet om, hvorvidt personer har udenlandsk baggrund, ikke i sig selv har betydning for, om de kan betragtes som danske, og om de betragter sig selv som danske. Personer, der bor i Danmark, men som har udenlandsk oprindelse, er statistisk set ikke nødvendigvis danskere – men de har mulighed for at søge et dansk statsborgerskab. Folketinget betragter dansk statsborgerskab som et stort privilegium, hvilket bør afspejles i de krav, der stilles, for at opnå et dansk statsborgerskab.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 40 (V, LA, RV og KF), imod stemte 65 (S, DF, EL og SF), hverken for eller imod stemte 6 (ALT).
Fremsat under: