§ 20-spørgsmål S 1954 Om mennesker, der bliver sat ud af deres andelsboliger pga. gæld.

Til: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Dato: 13-01-2005
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Anmeldt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 19-01-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Hvilke tiltag vil ministeren tage for at komme de mange mennesker, der bliver sat ud af deres andelsboliger og derfor står uden tag over hovedet, til hjælp?
Skriftlig begrundelse:
Regeringen siger ofte, at den vil gøre noget for de udsatte og de hjemløse, men nu viser regeringens politik på boligområdet, at den rent faktisk skaber flere hjemløse. Mennesker, der har gæld, risikerer at blive sat ud af deres andelsbolig. Nogle vil have mulighed for at forgælde sig yderligere ved at låne i banken for at afdrage deres første kreditorer, men det vil være virkelighed for mange familier, at de ikke har lånemuligheder. Det kan skyldes arbejdsløshed eller sygdom. Det er bekymrende især set i lyset af, at der tilsyneladende ikke åbnes for, at disse familier kan få en fornuftig afdragsordning, men i stedet sættes i en situation, hvor deres mulighed for at bringe sig på fode igen er stærkt forringet. Det oplyses den 16. december 2004 i Jyllands-Posten, at der pt. planlægges mindst 15.000 sager rejst af pantefogeder, inkasso firmaer og advokater.
Dokumentdato: 13-01-2005
Modtaget: 13-01-2005
Omdelt: 13-01-2005

Hvilke tiltag vil ministeren tage for at komme de mange mennesker, der bliver sat ud af deres andelsboliger og derfor står uden tag over hovedet, til hjælp?

Hvilke tiltag vil ministeren tage for at komme de mange mennesker, der bliver sat ud af deres andelsboliger og derfor står uden tag over hovedet, til hjælp? (pdf-version)
Html-version