Ugeplan for Folketinget 20. maj - 26. maj 2024 (Uge 21)

Foreløbigt udkast
30. april 2024 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 29 om kystsikring af Danmark mod stormfloder.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v. og lov om miljøbeskyttelse. (Målrettet indsats for boringsnære beskyttelsesområder og forholdet til beskyttelseszonen på 25 m omkring vandboringer). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Etablering af lettilgængeligt kommunalt behandlingstilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om social service, lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Flytning af ansvar fra kommuner til regioner for misbrugsbehandling i forbindelse med regional integreret dobbeltdiagnosebehandling og omlægning af de særlige pladser på psykiatrisk afdeling). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien m.v. (Styrkelse af mindreårige patienters rettigheder, anvendelse af metaldetektorer, videregivelse af oplysninger til politiet i forbindelse med fælles udkørsel til borgere m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, lov om produkter og markedsovervågning, elsikkerhedsloven og lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester. (Indskrænkning af anvendelsesperioden for fyrværkeri, ændring af sanktioner og kontrolbeføjelser m.v. på Sikkerhedsstyrelsens område og ændring af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af konkurrenceloven. (Krav om anmeldelse af visse fusioner under omsætningstærsklerne, indførelse af mulighed for markedsefterforskning og bødeudmåling m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve principperne om minimumsimplementering af EU-lovgivning på natur- og miljøområdet. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at flytte ansvaret for handicapområdet væk fra kommunerne. (Af Mette Thiesen (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om socialt frikort. (Af social- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om lægemidler. (Justeringer af den økonomiske styringsmodel for apotekssektoren, flere muligheder for apotekerne og sygehusapotekernes aflastning af det øvrige sundhedsvæsen og nedlæggelse af voldgiftsnævn for apoteksovertagelse m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om rørført transport af CO2. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion. (Udmøntning af klimasyn fra grøn skattereform 2022 og implementering af nye krav til energiledelsessystemer og energisyn). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om udbygning af Øresundsmotorvejen. (Af transportministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Øget fleksibilitet for ophold efter fasttrackordningens korttidsspor, udvidelse af jobskiftereglen og ændring af kravet om dansk bankkonto). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om undersøgelse af beslutningen om hjemsendelse af ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste. (Udvidelse af undersøgelsen). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Færøerne og lov for Færøerne om fuldbyrdelse af straf m.v. (Ajourføring af retsplejelov for Færøerne og indførelse af fodlænke- og udstationeringsordning på Færøerne). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af konkursloven. (Revision af konkurskarantænereglerne). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Gennemførelse af aftale om initiativer vedrørende omgørelsesfristen i straffesager). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om udarbejdelse af et kodeks for ministre. (Af Martin Lidegaard (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Alex Vanopslagh (LA), Peter Skaarup (DD), Mai Mercado (KF), Pelle Dragsted (EL), Morten Messerschmidt (DF) og Christina Olumeko (ALT))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at udvide kredsen af frivilliges fagligheder i retshjælpskontorer. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre offentligt ansattes ytringsfrihed. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om revision af lov om vagtvirksomhed. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et 3-årigt forsøg med et borgerting. (Af Christian Friis Bach (RV) og Christina Olumeko (ALT))
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 23. maj 2024.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af et uafhængigt tilsyn med kunstig intelligens under Datatilsynet. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre åbenhed i myndigheders brug af algoritmer. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl. )
Der kan forventes yderligere behandlinger.
L 154, L 155 og L 156 sambehandles.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 27 om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
3. behandling af forslag til lov om rørført transport af CO2. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion. (Udmøntning af klimasyn fra grøn skattereform 2022 og implementering af nye krav til energiledelsessystemer og energisyn). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om lægemidler. (Justeringer af den økonomiske styringsmodel for apotekssektoren, flere muligheder for apotekerne og sygehusapotekernes aflastning af det øvrige sundhedsvæsen og nedlæggelse af voldgiftsnævn for apoteksovertagelse m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af konkursloven. (Revision af konkurskarantænereglerne). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Gennemførelse af aftale om initiativer vedrørende omgørelsesfristen i straffesager). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om undersøgelse af beslutningen om hjemsendelse af ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste. (Udvidelse af undersøgelsen). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Færøerne og lov for Færøerne om fuldbyrdelse af straf m.v. (Ajourføring af retsplejelov for Færøerne og indførelse af fodlænke- og udstationeringsordning på Færøerne). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om socialt frikort. (Af social- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om udbygning af Øresundsmotorvejen. (Af transportministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en forsøgsordning med en Danmarksbillet til kollektiv transport. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om billigere kollektiv transport for alle unge under 26 år. (Af Sofie Lippert (SF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et forbud mod avl, import m.v. af fladsnudede hunde og hunde med unaturligt små kranier. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde produktion, salg og import af turbokyllinger (Ross 308). (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde bomtrawl. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at genindføre lov om randzoner. (Af Søren Egge Rasmussen (EL), Marianne Bigum (SF) og Franciska Rosenkilde (ALT) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at iværksætte en forundersøgelse med henblik på udflytning af 10.000 statslige arbejdspladser over de kommende år. (Af Susie Jessen (DD) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om kong Frederik den Tiendes civilliste. (Af statsministeren)
2. behandling af forslag til lov om årpenge for kronprins Christian. (Af statsministeren)
2. behandling af forslag til lov om årpenge for dronning Margrethe. (Af statsministeren)
2. behandling af forslag til lov om forsøgsordning for frie bymidter. (Af ministeren for byer og landdistrikter)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension. (Tildeling af anciennitet til tidlig pension for perioder under opskoling). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Indførelse af autorisationsordning for nedrivning af asbestholdigt materiale, offentliggørelse af udenlandske virksomheders arbejdsmiljø og offentliggørelse af data om arbejdsulykker). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ophavsret og lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet. (Modernisering af regler om aftaleindgåelse m.v. og fastsættelse af nærmere regler om eksaminer, prøver og bedømmelser). (Af kulturministeren)
2. behandling af forslag til lov om visse medietjenesteudbyderes bidrag til fremme af dansk kultur (kulturbidragsloven). (Af kulturministeren)
Forhandling af klima-, energi og forsyningsministerens energi- og forsyningspolitiske redegørelse.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en statslig jordfond. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om grises adgang til udearealer. (Af Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) m.fl.)
Der kan forventes yderligere behandlinger.
Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024.
Forhandling om zldreministerens redegørelse om ældreområdet 2024.
Forespørgsel til ældreministeren af Peter Kofod (DF) og Pia Kjærsgaard (DF) om regeringens ældrereform.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024.
Der kan forventes yderligere behandlinger.