Ugeplan for Folketinget 11. marts - 17. marts 2024 (Uge 11)

Endelig ugeplan
1. marts 2024 Lovsekretariatet
Spørgetime med statsministeren.
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod flagning med fremmede nationers flag. (Af Søren Espersen (DD) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om politiets og domstolenes journalisering af og oplysning om signalementer. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om hårdere straffe for personfarlig kriminalitet. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om permanent og teknologisk intelligent grænsekontrol ved de danske grænser. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at tilføje Gaza til listen over konfliktområder, hvor der er forbud mod indrejse og ophold. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et frit skolevalg for alle. (Af Lise Bertelsen (KF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om tillægsbevilling for finansåret 2023. (Af finansministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af miljøskadeloven, lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love. (Præcisering af kredsen af personer, der kan anmode myndighederne om at træffe foranstaltninger m.v. efter miljøskadereglerne og klage over afgørelser herom). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Selektiv nedrivning af visse byggerier). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, og lov om Udbetaling Danmark. (Tilskud til forsørgelse af børn, der forsørges af andre end forældrene, og sidestilling af gifte, men praktisk set enlige forsørgere med reelt enlige i forhold til forsørgelsesydelse m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en forsøgsordning med en Danmarksbillet til kollektiv transport. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændring af samtykkemodel for organdonation til en blød model af aktivt fravalg fra det fyldte 18. år. (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om rørført transport af CO2. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion. (Udmøntning af klimasyn fra Grøn Skattereform 2022 og implementering af nye krav til energiledelsessystemer og energisyn). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af momsloven, chokoladeafgiftsloven og forskellige andre love. (Særordningen for små virksomheder på momsområdet, justering af momsreglerne om leveringssted for visse virtuelt leverede ydelser, ophævelse af særlig momsregel ved el- og gashandel, betalingsfrist for køb og indførsel af visse køretøjer, godtgørelse af dækningsafgift i chokoladeafgiftsloven, præcisering af krav om beholdningsregnskab ved løssalg af groftskåret røgtobak, bøder ved enkeltsalg af cigaretter og manglende beholdningsregnskab, afgiftsforhøjelser på nikotinprodukter og røgfri tobak samt justering af overgangsregler ved afgiftsforhøjelser på røgfri tobak, nikotinprodukter og nikotinholdige væsker, nulangivelse ved udbetaling af royalty til udlandet uden indeholdelse af kildeskat m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om tillægsbevilling for finansåret 2023. (Af finansministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af miljøskadeloven, lov om miljøbeskyttelse og forskellige andre love. (Præcisering af kredsen af personer, der kan anmode myndighederne om at træffe foranstaltninger m.v. efter miljøskadereglerne og klage over afgørelser herom). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Selektiv nedrivning af visse byggerier). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, og lov om Udbetaling Danmark. (Tilskud til forsørgelse af børn, der forsørges af andre end forældrene, og sidestilling af gifte, men praktisk set enlige forsørgere med reelt enlige i forhold til forsørgelsesydelse m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om nationale standarder for danskkundskaber i ældreplejen. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre arbejds- og lærlingeklausuler i alle offentlige kontrakter. (Af Victoria Velasquez (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om veto mod Tyrkiets optagelse i EU. (Af Mikkel Bjørn m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at arbejde aktivt for at placere hele Hizbollah på EU’s terrorliste. (Af Helle Bonnesen (KF), Charlotte Munch (DD), Alex Ahrendtsen (DF) og Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af barselsloven. (13 ugers ekstra orlov til begge tvillingeforældre m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, lov om produkter og markedsovervågning, elsikkerhedsloven og lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester. (Indskrænkning af anvendelsesperioden for fyrværkeri, ændring af sanktioner og kontrolbeføjelser m.v. på Sikkerhedsstyrelsens område og ændring af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed, m.v.). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af konkurrenceloven. (Krav om anmeldelse af visse fusioner under omsætningstærsklerne, indførelse af mulighed for markedsefterforskning og bødeudmåling m.v.). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om betalinger, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love. (Tilsyn efter forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor, forordning om markeder for kryptoaktiver, regler for udpegelse af administrationsselskab for Garantifonden samt aflønningsregler for firmapensionskasser). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om velfærdsaftaler på ældreområdet. (Forlængelse af velfærdsaftalerne på ældreområdet). (Af ældreministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om 4 måneders sorgorlov til den tilbageværende forælder med børn under 18 år i forbindelse med dødsfald (borgerforslag). (Af Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Ole Birk Olesen (LA), Henrik Frandsen (M), Peter Skaarup (DD), Mai Mercado (KF), Trine Pertou Mach (EL), Martin Lidegaard (RV), Peter Kofod (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) og Aaja Chemnitz (IA))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fjerne den officielle anerkendelse af Det Islamiske Trossamfund. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Anvendelse af digitale redskaber i dagtilbud og private pasningsordninger). (Af børne- og undervisningsministeren)
Forespørgsel til børne- og undervisningsministeren af Mikkel Bjørn (DF) og Alex Ahrendtsen (DF) om afholdelse af skolevalg under demokratisk betryggende forhold.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. marts 2024.
Forespørgsel F 25 til børne- og undervisningsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om initiativer, der skal sikre børn en tryg hverdag i folkeskolen.
Ventes foretaget onsdag den 3. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 4. april 2024].
Forespørgsel F 12 til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 5. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024].
Forespørgsel F 24 til justitsministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om beskyttelsen af stalkingofre.
Ventes foretaget tirsdag den 9. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. april 2024].
Forespørgsel F 20 til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Ventes foretaget torsdag den 25. april 2024.
Forespørgsel F 7 til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Ventes foretaget fredag den 26. april 2024.
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Ventes foretaget tirsdag den 30. april 2024.